logo
28/03
2 ...

Сьогодні в Україні відзначають День Національної поліції

04-07-2020 11:241291

Сьогодні в Україні відзначають День Національної поліції
Фото: cenzor.net.ua

Свято встановлено згідно указу Президента від 4 квітня 2018 року. 

Як відомо, після Революції Гідності в українському суспільстві виникла нагальна потреба у реформуванні силових структур, зокрема і в реформуванні правоохоронної системи, повідомляє Укрінформ. 

Вже восени 2014 року було представлено концепцію реформи Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалось створення Національної поліції. Зрештою, 2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон «Про Національну поліцію». Відповідно до цього, основні завдання Нацполіціі - реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку, надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

4 липня 2015 року нова українська поліція склала присягу. Першим містом, у якому вона запрацювала, став Київ. Того дня на Софійській площі співробітники нової поліції склали присягу на вірність Україні. Майже місяць патрульна поліція Києва працювала в тестовому режимі і показала гарні результати своєї роботи. Другим українським містом, де запрацювали поліцейські, став Львів, третім – Одеса.

Нині систему Національної поліції складають Міжрегіональні територіальні органи  та Територіальні органи Нацполіції. До складу Міжрегіональних територіальних органів входять організаційно поєднані між собою структурні підрозділи, що забезпечують виконання покладених на Національну поліцію завдань.

Leopolis.news