У Самборі запрацював відеонагляд

https://leopolis.news/post/25007/u-sambori-zapracyuvav-videonaglyad-

16/07/2020

 

Вони встановлені у найбільш  вразливих для всіляких правопорушень місцях і сприятимуть підвищенню рівня безпеки. Водночас  запобігатимуть злочинності і вандалізму, до чого інколи все-таки вдаються  окремі особи. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

За словами міського голови Юрія Гамара, камери дозволяють здійснювати якісний відеонагляд як у світлий, так і в темний час доби та отримувати чітке зображення. Окремі «технічні очі» здатні розпізнавати обличчя та номерні знаки автомобілів.

Камери підключені до центрального сервера поліції  Контроль за відео спостереженням ведуть правоохоронці та працівники міської ради.

Найближчим часом, поділився мер Юрій Гамар, планується в Самборі встановити ще дев’ять камер у місцях, які найбільше потребують відеоспостереження.

Нагадаємо, що торік з ініціативи голови Самбірської райради Віталія Кімака та допомоги ТоВ «Інженіринг-Аналітик» на Самбірщині уперше в Львівській області започатковано реалізацію проекту із встановлення сучасної системи безпеки на автошляхах. За кошти обласного бюджету, а також  спільних внесків місцевих громад  закуплено центральний сервер, 31 відеокамеру з моніторами – у тому числі 11 аналітичних  та двадцять оглядових. Вони змонтовані й працюють в цих населених пунктах, де найчастіше трапляються ДТП та на транспортних розв’язках з інтенсивним рухом автомобілів.

Про те, що Самбір та район охоплені відео спостереженням, знають автомобілісти. Аналіз показує, що за останніх півроку різко зменшилась кількість ДТП. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news