logo
28/03
27/03
2 ...

У Львові розглядають можливість перенесення автостанції № 6

16-07-2020 13:47785

У Львові розглядають можливість перенесення автостанції № 6
Фото: varta.com.ua

Мерія Львова розглядає можливість перенесення автостанції з вул. Личаківської на нову ділянку. Тож цю пропозицію обговорять з громадою. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Сьогодні на нараді розглянули можливість відновлення автостанції на вул. Личаківській. На жаль, автостанцію на існуючому місці відновити не вдасться, тому що згідно з нормами, має бути 50 м до будови. Тому міський голова запропонував там організувати селянський ринок свіжої продукції, натомість автостанцію зробити спільно на перехресті вул. Пасічної та Зеленої. Маршрути із Золочівського, Бібрського та Перемишлянського напрямків можна поділити так, щоб частина їхали на Пасічну по Зеленій, а частина заїжджали у місто по Зеленій на Пасічну. Наразі це питання опрацьовується, розглядається така можливість», — зазначив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

З його слів, є інвестор, який готовий реалізувати цей проект.

«Треба готувати рішення виконкому про викуп для суспільних потреб цих приміщень, щоб це питання врегулювати. На цій території можна зробити невеликий сільський ринок. Але МАФи звідси треба позабирати. А автостанцію можна переносити на іншу ділянку — на вул. Зеленій-Пасічній. Таким чином можна врегулювати це питання. Також треба подумати, що має бути на території заводу 28», — запропонував міський голова Львова Андрій Садовий.

Як додав голова Личаківської РА Іван Лозинський, цю автостанцію колись давно продала область.

Довідка

Вже більше 10 років автобуси Золочівського напрямку відправляються з вулиці Личаківської. Часто посередині вулиці автобуси розвертаються, що створює аварійні ситуації, впливає на корки в години-пік і погіршує безпеку дорожнього руху.

Leopolis.news