logo
28/03
2 ...

Біля Новотошківки бойовики встановили заборонену міну російського виробництва – СБУ

16-07-2020 13:36894

Біля Новотошківки бойовики встановили заборонену міну російського виробництва – СБУ

Служба безпеки України розслідує факт використання бойовиками забороненого мінно-вибухового пристрою російського виробництва поблизу селища Новотошківка на лінії розмежування.

 

Про це інформує прес-центр СБУ.

«Вибухівку виявили військовослужбовці підрозділів операції Об’єднаних сил поблизу селища Новотошківка Попаснянського району».

Йдеться про неконтактний вибуховий пристрій НВУ-П «Охота» російського виробництва, який заборонений Оттавською конвенцією 1997 року.

НВУ-П «Охота» є комплектом із п’яти протипіхотних мін, які приводяться в дію під час реєстрації руху людини через установлені на місцевості сейсмічні датчики. Небезпечний радіус ураження від центра встановлення блока управління становить 30 метрів.

Вибухівка, встановлена бойовиками біля селища, несла потенційну загрозу для місцевих жителів. 

Військовослужбовці інженерно-саперного підрозділу ООС знищили міни «Охоти» на місці.

А неконтактний підривний пристрій слідчі СБУ вилучили, щоб долучити як речовий доказ до матеріалів кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до протиправної діяльності. Слідчі дії тривають.

В СБУ також додали, що за перше півріччя цього року виявили на Луганщині понад 30 одиниць вогнепальної стрілецької зброї, майже 550 мін, гранат і гранатометних пострілів, понад 100 кілограмів вибухівки та майже 15 тисяч набоїв різного калібру. 

Leopolis.news