logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

ЗСУ отримали два модернізовані танки «Булат»

28-07-2020 16:532449

ЗСУ отримали два модернізовані танки «Булат»
Фото: Укроборонпром

ДП «Завод імені В.О. Малишева», що входить до складу ДП «Укроборонпром», відвантажив замовнику чергову партію з двох відремонтованих і модернізованих танків БМ «Булат».

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

Таким чином, станом на липень 2020 року 50% державного контракту виконано підприємством з дотриманням обумовлених строків.

«Ми не лише провели заводський ремонт машин за технічним станом, але й встановили сучасне обладнання з покращеними характеристиками. Завдяки новій радіостанції та сучасним засобам навігації наші військові зможуть зручніше і оперативніше здійснювати координацію дій і зв’язок між екіпажем та командуванням. Сучасні прилади прицілювання та спостереження дадуть змогу краще контролювати ситуацію, зокрема, в нічний час доби», – повідомив генеральний директор ДП «Завод імені В.О. Малишева» Василь Крилас.

Відновлені «Булати» успішно пройшли усі необхідні полігонні випробування. Зокрема, бойові машини здолали відстань у 100 кілометрів, продемонструвавши відмінну роботу під час руху, показали гідні результати стрільб та інших полігонних тестувань. Після приймально-здавальних випробувань оновлену техніку передано Міністерству оборони України.

Державне підприємство «Завод ім. В.О. Малишева» (м. Харків) спеціалізується на виробництві та модернізації важкої і легкої бронетехніки для Міністерства оборони України та іноземних замовників. Серед основної продукції та послуг підприємства –  БМ «Оплот», модернізація танка Т-64 до виду БМ «Булат», бронетранспортери БТР-3, БТР-4, модернізація бронетранспортерів БТР-50.

БМ «Булат» – основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б. Протягом останніх чотирьох років на ДП «Завод імені В.О. Малишева» відремонтували після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні БМ «Булат». Фахівці «ЗІМ» не тільки відремонтували військову техніку, а й здійснили модернізацію із покращенням тактико-технічних характеристик машини. Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

Leopolis.news