logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Жоден український військовий не загинув після запровадження режиму припинення вогню – штаб ООС

31-07-2020 08:031009

Жоден український військовий не загинув після запровадження режиму припинення вогню – штаб ООС

З моменту оголошення про повний і всеосяжний режим припинення вогню жоден військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил не загинув і ніхто не отримав поранень внаслідок ворожих обстрілів.

У Командуванні Об’єднаних сил вчергове наголошують на тому, що немає нічого ціннішого за життя та здоров’я українських захисників. Якщо під час ворожого обстрілу здоров’ю та життю наших військовослужбовців буде загроза, або буде загроза захоплення території, то українські захисники готові давати адекватну відповідь діям ворога, інформує прес-центр ООС.

У смугах відповідальності більшості бойових бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано.

30 липня збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню. Для провокації українських захисників біля Оріхового противник застосував стрілецьку зброю, а неподалік Новотошківського, окрім стрілецької зброї, здійснив ще й постріл з підствольного гранатомету. Вогневі провокації були неприцільними, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає. Водночас із сумом повідомляємо, що внаслідок захворювання, помер старший сержант Володимир Перекрестов. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині військовослужбовця.

Від початку поточної доби обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Громадяни України можуть бути впевненими у тому, що їх Збройні Сили, завжди готові виконувати завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої Вітчизни, захистити мир і спокій українців.

Leopolis.news