logo
26/04
2 ...

У Львові при сервісному центрі МВС знову працюють «рішали»: активісти розповіли про багатомільйонні схеми

06-08-2020 09:383772

У Львові при сервісному центрі МВС знову працюють «рішали»: активісти розповіли про багатомільйонні схеми
Фото: UkrMedia

При сервісному центрі МВС, що у Львові, знову працюють «рішали». Водії, які хочуть переоформити автомобіль, зіштовхнулись із проблемою реєстрації в електронній черзі. Втім, за 4 тисячі гривень, питання електронних квитків автовласникам пропонують вирішити.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили активісти ГО «Антикорупційний моніторинг Львівщини».

Зазначається, що напередодні, 5 серпня, представники ГО «Антикорупційний моніторинг Львівщини» разом із учасниками УБД навідалися до регіонального центру МВС у Львівській області щодо продажу місць у черзі на реєстрацію. «Нагадаємо, що на час карантину Сервісні центри МВС можна відвідати лише попередньо зареєструвавшись в електронній черзі. Однак, за 2 тижні наперед, як тільки відкривається електронна реєстрація на новий день – місць у Львівському ТСЦ МВС № 4641, що по вул. Д. Апостола, 11, одразу немає. Усі електроні квитки миттєво «приватизують» так званні рішали, які, за інформацією їхніх жертв, продають свою чергу за 4 тис. грн», - розповідають активісти.

Втім, очільник Львівського сервісного центру МВС із 5 серпня у відпустці. Тож активісти спілкувалися з його заступницею та співробітником по роботі з громадськістю.

«Розмову записували на відеокамеру. Вони повідомили, що про проблему знають та боротися з нею не будуть, бо, мовляв, нічого вдіяти з так званими рішалами не можуть. Хоча, при цьому, самі знають, що для електронної реєстрації необхідно пройти ідентифікацію особи і на електронному квитку вказується ПІБ особи. Тобто заблокувати осіб, які постійно резервують електроні квитки, чи вважати недійсним електронний квиток по якому приходять особи, що не займали електрону чергу, у Львівських ТСЦ МВС здогадатися не можуть. Вони лише виправдовуються, що рішала роблять якісь доручення на квитки. Абсурд! Зважаючи на такі безглузді виправдання та небажання реально вирішити проблему, вбачаємо змову керівництва центру МВС у Львівській області з рішалами, що веде за собою корупційну складову! За інсайдерською інформацією, керівництво центру отримує «долю» у розмірі – 1500 тис. грн, а рішали залишають собі 2500 тис грн з особи. Проста математика показує, що при середній кількості 100 квитків на день, за умови перепродажі, учасники «схеми» отримують лише за місяць близько 10 млн грн», - зазначають активісти.

Відтак, представники ГО «Антикорупційний моніторинг Львівщини» з приводу цієї ситуації вимагають зустрічі із начальником регіонального центру МВС у Львівській області Олександром Малашком. Також активісти зазначили, що чекають відповіді на запити, які вже відправили щодо інформації про кількість проведених реєстраційних операцій транспортних засобів, а також інформацію щодо складу екзаменаційних комісій ТСЦ МВС №4641 та чи є залученні представники громадськості у цих комісіях.

Leopolis.news