logo
19/04
18/04
2 ...

Уряд доручив посилити контроль за контактами хворих на COVID-19

08-08-2020 17:51606

Уряд доручив посилити контроль за контактами хворих на COVID-19
Фото: Кабінет міністрів

МОЗ, МВС, Мінцифри та інші відповідальні органи мають створити ефективну систему відслідковування контактів людей, які захворіли на COVID-19.

Про це повідомив премєрміністр Денис Шмигаль за підсумками позачергового засідання Кабміну, пише УП.

«На виконання доручення президента міністр охорони здоров'я Максим Степанов детально прозвітує про готовність лікарень другої хвилі, які будуть приймати хворих на коронавірус. Така статистика має бути представлена по кожній області та враховувати кількість ліжкомісць, забезпеченість засобами індивідуального захисту, ліками, киснем та медичним персоналом.

Крім того, МОЗ, МВС, Мінцифри та інші відповідальні органи мають створити ефективну систему відслідковування контактів людей, які захворіли на COVID-19. Ці епідеміологічні розслідування мають бути системними, з жорстким контролем за самоізоляцією. Це дасть можливість нам більш оперативно реагувати та розривати ланцюги захворювань», – написав Шмигаль у Facebook .

Прем’єр-міністр також повідомив про рішення уряду щодо обмеження перетину пунктів пропуску з тимчасово окупованим Кримом.

Крім того, уряд на засіданні в суботу затвердив проєкт указу президента про надання гуманітарної допомоги Лівану у зв’язку з вибухом у порту Бейрута.

Leopolis.news