logo
28/03
27/03
2 ...

У Самборі на ремонті вул. Коновальця розпочали реалізовувати масштабний проєкт

08-08-2020 18:511986

У Самборі на ремонті вул. Коновальця розпочали реалізовувати масштабний проєкт
Фото: Миколи Сенейка

Сьогодні, 8 серпня, в Самборі розпочали капітально ремонтувати вулицю Коновальця, яку називають об’їзною. Вона ще на початку року була внесена в план благоустрою міста.  Загальна вартість проекту 20 млн 777 тис. грн. Із місцевого бюджету на ці потреби місто виділило 3 млн грн, а 6 млн грн склав внесок із резервного фонду Львівської області.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Роботи виконує спеціалізована організація  «Шляховик – Т», яка добре себе зарекомендувала як підрядник на інших об’єктах Самбора. За словами міського голови Юрія Гамара, влада прислухалась до вимог і потреб мешканців, визнала їх справедливими. Тому внесла в план, оскільки вул. Коновальця для міста важлива транспортна артерія. Вона одна з найдовших у Самборі. Після її ремонту та відкриття проїзду дозволить суттєво розвантажити транспортний потік в обхід центральної частини міста.

На початок ремонту вулиці прибув заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко. Він у робочому порядку з представниками підрядника, міським головою Юрієм Гамаром, в. о. директора СКП «Об’єднане» Євгеном Квасом обговорив деякі організаційні, фінансові питання, а також технологічні моменти. Зокрема, йшлося про 129 люків, які є на проїжджій частині.

Зі слів Юрія Бучка, цей місяць на Самбірщині буде особливо напруженим. Мова не лише про масштабний проект – вулицю Коновальця. Із 12 серпня фірма «Онур» в районі розпочне ремонт сільських доріг Рудки–Хлопчиці вартістю 2 млн грн, Колбаєвичі-Конюшки-Короліські (3 млн), Рогізно-Бірчиці (2 млн грн), Садковичі-Чернихів (1.5 млн грн), Кружики-Нагірне (4.5 млн грн), Вільшаник-хутір Трояни (2 млн грн). На ці потреби передбачені кошти з обласного бюджету та фонду державних доріг.

Крім цього, зазначив Юрій Бучко, на Самбірщину виділено 1 млн грн для  «лікування» на дорогах тріщин та невеликих ям піско-стуменевим методом. На дорогу до школи с. Викоти передбачено 9.5 млн грн. Вона буде викладена з бруківки. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news.