У МОЗ вирішили змінити критерії визначення карантинних зон в Україні

https://leopolis.news/post/26559/u-moz-vyrishyly-zminyty-kryteri-vyznachennya-karantynnyh-zon-v-ukrani

12/08/2020

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Укрінформ.

«Ми проаналізували всі показники, які є, вирішили зробити ще зручніше і зрозуміліше для всіх, у який спосіб і за якими критеріями ми визначаємо віднесення до того чи іншого рівня небезпеки: зеленого, жовтого, помаранчевого чи червоного», - сказав він.

Зокрема, за словами міністра, буде об'єднано в один показник динаміку захворюваності та кількість захворілих на 100 тис. населення.

«Ми вирішили це об'єднати в один показник і рахувати, виходячи з кількості захворілих на 100 тис. населення протягом 14 днів. Це більш зрозумілий показник для всіх без винятку громадян», - вважає Степанов.

Він додав, що також чіткіше буде визначено показник заповненості лікарняних ліжок, будуть введені відповідні коефіцієнти щодо рівня захворюваності в різних адміністративно-територіальних одиницях.

«Ситуація відрізняється на Сході і Заході. Тому ми врахували маленькі райони, ввели відповідні коефіцієнти, з іншого боку - врахували обласні центри з огляду на те, що вони мають велику міграцію», - сказав глава МОЗ.

За його словами, відповідні зміни будуть винесені на розгляд Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, станом на 12 серпня в Україні лабораторно підтверджено 84 548 випадків захворювання на COVID-19, зокрема за добу 1433.

Leopolis.news