logo
29/03
28/03
2 ...

У притулок «Домажир» з приватного зоопарку на Донбасі привезуть двох врятованих ведмедів

12-08-2020 13:07459

У притулок «Домажир» з приватного зоопарку на Донбасі привезуть двох врятованих ведмедів
Фото: Радіо Свобода

У вівторок, 11 серпня, у місті Василівка, що у Запорізькій області, відбулася передача врятованих ведмедів новим власникам. Державна виконавча служба безкоштовно віддала їх до 3-ох реабілітаційних центрів в Україні, які розташовані на Львівщині, Житомирщині та Закарпатті. Ведмеді Потап та Ганна відправилися у притулок «Домажир», що на Львівщині.

Як пише ZAXID.NET, тварини, яких через виснаження та неналежні умови утримання у 2019 році суд конфіскував із приватного зоопарку у Покровську на Донеччині (належить Ігорю Падалку), тимчасово проживали у приватному реабілітаційному центрі для хижаків у м. Василівка Запорізької області. У червні 2020 року тварин спробували продати як «арештоване майно», але знайти покупців не вдалося. 6 серпня у Мін'юсті повідомили, що трьох левів і шістьох ведмедів безкоштовно передадуть благодійним організаціям та природним паркам.

Як розповіла керівниця служби по догляду за тваринами притулку «Домажир» Наталя Галайков, яка супроводжує тварин, із Василівки забрали 5 ведмедів.

«Двоє будуть жити у «Домажирі». Також ми допомагаємо із порятунком ще трьох ведмедів: одну ведмедицю веземо на Житомирщину в притулок «Біла скеля», а ще два будуть жити у Центрі реабілітації бурого ведмедя в парку «Синевир», що на Закарпатті. Поки що ми веземо їх у «Домажир», а вже звідти їх мають забрати працівники центру. Ті, що будуть жити у «Домажирі», спочатку потраплять у менші адаптаційні вольєри. А з часом, коли адаптуються до умов, до доглядальників, то їх переведемо у великі лісові будівлі», – розповіла у Наталя Галайков.

Вона розповіла, що тварини нормально переносять дорогу. Їх супроводжує ветеринар. Зараз прямують на Житомирщину, де залишать ведмедицю Мальвіну, а вже увечері планують прибути в «Домажир». Також вона зазначила, що наразі невідомо, скільки часу знадобиться ведмедям для адаптації та коли їх зможуть побачити відвідувачі притулку. А також повідомила, що ведмедю Потапу планують дати нове ім'я.

Також вона розповіла, що ще одна бура ведмедиця, яку забрали з зоопраку Покровська, вже понад рік живе у «Домажирі», де вона із Маші стала Ласкою. Вона вже повністю адаптувалася і навіть встигла познайомитися із ведмедем Мішею.

Ведмежий притулок «Домажир» — реабілітаційний центр для ведмедів, що розташований у природному заповіднику «Розточчя» неподалік с. Жорниська Яворівського району Львівської області. Його відкрили у жовтні 2017 року за допомогою австрійського благодійного фонду FOUR PAWS. Притулок можна відвідати з четверга по неділю з 10:00 по 19:00. Щоправда, зараз відвідування можливе лише за попереднім записом: 067 5093058. Вартість квитків: дорослий — 70 грн, дитячий — 35 грн, сімейний (2 дорослих і до 3-ох дітей) — 170 грн.

Leopolis.news