logo
04/05
03/05
02/05
01/05
2 ...

У лабораторії львівського вишу варили метадон (ВІДЕО)

01-09-2020 08:552602

У лабораторії львівського вишу варили метадон (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

Група осіб організувала у приміщенні одного із вищих навчальних закладів Львова нарколабораторію, в якій варили на продаж метадон.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко у Facebook.

«Цинізм місцевих ділків вражає. Викрили групу осіб, які організували у львівському НАВЧАЛЬНОМУ закладі не що інше, як… НАРКОЛАБОРАТОРІЮ!» – написала Діденко.

За версією слідства, ідеться про чотирьої львів’ян. Організатором виступив співвласник місцевого кальян-бару. Виготовленням наркотиків займався завідувач лабораторії «вишу», а за розповсюдження «товару» відповідав працівник кальян-бару. Він також адміністрував сайт через який продавали наркотики. Фасував та розповсюджував метадон ще один працівник бару.

Діденко зазначає, що об'єми виготовлення метадону досить масштабні.

«За один раз виготовлялась партія від 1 кг особливо небезпечного наркотику «метадон». Це при тому, що доза 1 грама на «чорному ринку» сягає від 600 грн», – написала прокурорка.

Лабораторія з виготовлення «метадону» задокументована вперше.

Головна прокурорка Львівщини нагадала, «метадон» – напівсинтетичний наркотичний засіб, що заборонений у всіх країнах світу через високу смертність. Самі ділки його НЕ вживають.

Збувався «товар» через спеціально створений Інтернет-магазин.

«Фігуранти надсилали наркотики поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки.

Наразі задокументовано виготовлення для збуту «метадону», вагою майже 3 кг та «ціною» понад 1 800 000 грн. Сьогодні їх затримано при реалізації ще понад 1 кг ціною близько 700 000 грн.

Ділки розповсюджували його по усій Львівщині, а їх покупцями були наркозалежні особи, які замовляли, переважно, від одного до кількох грамм», – розповіла Діденко.

Наразі прокуратура готує підозри з попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст.307, ч.3 ст.311, ч.2 ст.317 КК України та клопотання про обрання запобіжних заходів.

Leopolis.news