logo
26/04
2 ...

Мешканці кількох сіл на Львівщині звинувачують свиноферму у забрудненні місцевої річки

14-09-2020 10:461972

Мешканці кількох сіл на Львівщині звинувачують свиноферму у забрудненні місцевої річки
Фото: suspilne.media

Тим часом екоактивісти вимагають створити комісію щодо перевірки свиноферми, яка можливо зливає відходи у річку на Львівщині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила громадська організація «ЕКО.ЮА».

Із засобів масової інформації стало відомо, що мешканці декількох населених пунктів у Жовківському районі Львівської області звинувачують ТзОВ «АПП Гряда» у забруднені місцевої річки, яка перетворилася у стічну канаву.

Мешканці сіл Стихів, Гряда, Дорошів та міста Дубляни наголошують, що неодноразово зверталися у екологічну інспекцію, проте свиноферма, за їх словами, продовжує забруднювати навколишнє середовище.

Сморід від діяльності цього підприємства, бідкаються люди, чути у всіх навколишніх населених пунктах. Мешканці бояться екологічної катастрофи.

Аби перевірили свиноферму у селі Гряда на факт порушень вимог природоохоронного законодавства громадська організація «ЕКО.ЮА» звернулася зі скаргою до голови Львівської облдержадміністрації, Максима Козицкього, Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА, голови села Гряди. «Також вимагаємо створити комісію з обстеження навколишнього середовища на території ТзОВ «АПП Гряда» та території поруч підприємства», - зазначили екоактивісти.

Leopolis.news