logo
28/03
27/03
2 ...

Експерти «Львівстандартметрології» нагадали львів'янам про своєчасну перевірку теплолічильників

23-09-2020 10:151299

Експерти «Львівстандартметрології» нагадали львів'янам про своєчасну перевірку теплолічильників
Фото: Умовне, UkrMedia

Незабаром розпочнеться опалювальний сезон, тому споживачі теплової енергії (фізичні особи та теплопостачальні підприємства), які використовують теплолічильники, повинні пам’ятати, що відповідно до законодавства необхідно своєчасно здійснювати повірку цих приладів.

Зазначимо, повірка тепло- та водолічильників гарячої води проводиться у міжопалювальний сезон 1 раз на 4 роки, йдеться на сайті відомства.

Як показує досвід, термін повірки теплолічильників в деяких споживачів (власників багатоквартирних будинків, ОСББ, ЖКГ, ТзОВ) закінчується в період опалювального сезону, наприклад, в лютому, і вони звертаються до ДП «Львівстандартметрологія» з проханням відтермінувати повірку на час закінчення опалювального сезону.

У ДП «Львівстандартметрологія» вкотре наголосили, що підприємство не має повноважень щодо зміни міжповірочного інтервалу.

«Тому радимо власникам теплолічильників у подібних випадках повірку проводити заздалегідь, ще до початку опалювального сезону. В умовах постійного зростання тарифів, достовірний облік енергоносіїв має надзвичайно важливе значення для їх економії. Інформуємо, що повірку тепло- та водолічильників гарячої води здійснює ДП «Львівстандартметрологія»», - зазначили у підприємстві.

У зв’язку з проведення оптимізації робіт, відповідно до наказу ДП «Львівстандартметролоргія» №404 від 11.09.202 р., розрахунок трудомісткості робіт з повірки теплолічильників єдиних усіх типів при одночасній повірці шести одиниць відбуватиметься за зниженою вартістю.

Вартість повірки:

- одного теплолічильника з ПДВ – 1332,00 грн

- при повірці 6 одиниць з ПДВ – 899,10 грн кожен.

З питань повірки теплолічильників можна звертатися

у ДП «Львівстандартметрологія» за адресою:

м. Львів, вул. Заводська, 26,

тел. 298-67-88; 298-65-77.

 Leopolis.news