logo
28/03
2 ...

У львівському Парку культури і відпочинку ремонтують вхідну арку та стадіон «Юність»

23-09-2020 19:09974

У львівському Парку культури і відпочинку ремонтують вхідну арку та стадіон «Юність»
Фото: Автор: Роман Балук

У ЛКП «Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького» проводять масштабні ремонтні роботи. Зокрема, зараз паралельно проводять капітальний ремонт центрального входу в парк, реконструкцію трибуни стадіону «Юність» та облаштовують гандбольний майданчик. Також проводять протиаварійні роботи підпірної стінки в північній частині стадіону.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«В Парку культури зараз проводиться декілька важливих капітальних робіт. Перше — це реставрація арки. Дуже складні роботи, є ряд елементів, які потрібно зберегти. Вона буде підсвічуватись, буде доступною для маломобільних груп населення. Друга частина робіт — замощення другої трибуни. Станом на зараз роботи завершені на 30%. Працюємо над доступністю та збереженістю зелених насаджень. Третє - це облаштування гандбольного майданчика, який ми відкриємо вже за кілька тижнів. І останнє - це ремонт підпірної стінки, яка з'єднує атракціони і стадіон», — наголосив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Капітальний ремонт центрального входу

Загальна вартість, згідно з тендером — 1 860 000 грн.

Підрядник: Підприємство об'єднання громадян «Центр комплекс».

Орієнтовна дата завершення робіт: жовтень 2020

Станом на зараз роботи виконано на 60%. Зокрема арку повністю відреставровано, здійснено реставраційні роботи декоративних елементів, «проявку», завершено ремонт даху, прокладено мережі під освітлення. Ще необхідно пофарбувати, зробити пандус, замощення бруківкою під аркою з водовідведенням та встановити паркан.

«На цьому об`єкті проводяться ремонтно-реставраційні роботи арки центрального входу. Конструкція досить давня і була побудована не тими методами, якими будується зараз. Складність полягає в тому, що тут старі конструкції і радянський бетон, які не витримали перевірки часом. Довелось багато демонтувати і монтувати заново. Оскільки від міської ради стоїть завдання максимально зберегти структуру об`єкту, щоб її вигляд був максимально приближений до оригінального варіанту. Ми вже на тому етапі, коли повністю проведені протиаварійні роботи даху, оскільки були елементи даху, де повністю прогнив бетон і частини асфальту. Тобто, дах повністю виведений з аварійного стану та частково відновлена вся ліпнина. Наступним етапом після капітального ремонту даху буде забезпечення водовідводу. Фактично перестил буде з гідроізоляцією, тобто конструкція мала б відстояти кілька десятиліть», — розповів Тимчишин Михайло Євгенович, юрист-консультант КП «Центр-Комплекс».

«Цінність цієї арки полягає в тому, що разом з огорожею вони формують територію парку. Ми, «Бюро спадщини», як замовник та одночасно суб`єкт відповідальний за технічний нагляд максимально прискіпливо ставимось до питання збереження цієї конструкції. Елементи декору арки та колони вже відреставровані. Огорожа, яка знаходиться праворуч від арки: кілька секцій, які були в найбільш аварійному стані вже розібрані. На даний момент встановлюються нові секції огорожі та відновлюється газон і це все буде встановлено на своєму місці.

Ці роботи є доволі складними, оскільки було протікання даху і потрібно було ліквідувати ушкоджені місця. Зараз дуже важливим і відповідальним моментом, який треба буде виконати — це водовідведення. Також заплановано встановити освітлення арки після завершення всіх ремонтних робіт", — додав Павло Бугайчик директор ЛКП «Бюро спадщини».

Реконструкція трибун стадіону «Юність»

Загальна вартість, згідно з тендером — 24 867 755 грн.

Підрядник: Підприємство об'єднання громадян «Центр комплекс».

Орієнтовна дата завершення робіт (1 етап): листопад 2020

Станом на зараз роботи виконано на 35%. Виконано демонтаж старих конструкцій, вивіз ґрунту, залито палі, «подушку» верхнього ярусу, «стакани» під накриття, розпочаті роботи щодо облаштування підтрибунних приміщень (нижній ярус).

Реконструкція стадіону «Юність». Улаштування гандбольного майданчика

Загальна вартість, згідно з тендером — 2 042 000 грн.

Підрядник: ТзОВ «Торгово-промислова компанія «Будспорт»

Орієнтовна дата завершення робіт: жовтень 2020

Станом на зараз роботи виконано на 80% - залита основа майданчика, зроблене водовідведення, встановлена конструкція під огорожу та освітлення, тривають роботи щодо влаштування підпірної стінки. Необхідно ще встановити освітлення, покрити майданчик спеціальним покриттям.

Загальна вартість вищенаведених ремонтних робіт: 28 769 755 грн. Передбачено у бюджеті на 2020 рік: 16 061 000 грн, профінансовано — 8 815 791,00 грн.

Виведення з аварійного стану підпірної стінки в північній частині стадіону «Юність»

Загальна вартість робіт — 1 174 733 грн.

Профінансовано: 908 240, 48

Відсоток виконання: 85%

Роботи щодо виведення з аварійного стану завершені.

Зазначимо, що з 2016 по 2019 років у парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького було здійснено реконструкцію правої трибуни стадіону «Юність», улаштовано роздягалки на стадіоні, проведено ремонт окремих алей парку та їх освітлення, здійснено невідкладні аварійно-відновлювальні роботи підпірної стінки на вулиці Зарицьких, закуплено 4 нові атракціони (1 з яких за власні надходження парку). Загальна вартість виконаних робіт — понад 34 млн грн.

Окрім того, у парку було реалізовано 3 проєкти громадського бюджету — «Кімната матері і дитини», «Йога-парк», «Пластове містечко».

Leopolis.news