logo
28/03
2 ...

На Львівщині запрацював ще один інклюзивно-ресурсний центр

24-09-2020 10:471239

На Львівщині запрацював ще один інклюзивно-ресурсний центр
Фото: ЛОДА

У Бродах відкрили новий ІРЦ, фахівці якого зможуть здійснювати експертно-діагностичну, інформаційно-аналітичну, методичну, консультативну, просвітницьку діяльність для дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

На виконання постанови Кабінету Міністрів та згідно з розпорядженням ОДА було виділено 251 888,00 грн із субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Ці кошти були витрачені на придбання обладнання для центру, зокрема, на ноутбук, багатофункціональний лазерний пристрій, комплекти меблів, інтерактивну дошку тощо.

«В нашій області вже є 30 таких центрів. Держава забезпечує їхню діяльність за рахунок субвенцій з держбюджету. Ми прагнемо, щоб усі наші діти мали рівний доступ до освіти, могли розвивати свої здібності і таланти, спілкуватися з однолітками, бути соціально активними. Основне наше завдання як влади – зробити так, щоб діти, які мають інвалідність чи певні проблеми зі здоров’ям, – не відчували жодних бар’єрів. І щоб їхні ровесники, які відвідують звичайні школи, навчилися сприймати їх як рівних», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

У 2020 році були залучені кошти міської ради у сумі 59 445,60 грн на закладання бруківкою прилеглої території. А також за кошти районного бюджету у сумі 290 000,00 грн проведено капітальний ремонт другого поверху приміщення ІРЦ.

За період 2018-2020 рр. фахівцями КУ «Бродівський ІРЦ» було проведено 244 комплексних оцінок розвитку дитини. З них 127 внесені в автоматизовану систему «ІРЦ» з метою забезпечення створення єдиного інформаційного середовища у сфері інклюзивної освіти.

Leopolis.news