У Львові придбають лавки у директорки видавництва «Самопомочі»

https://leopolis.news/post/29097/u-lvovi-prydbayut-lavky-u-dyrektorky-vydavnyctva-samopomochi

24/09/2020

Як пишуть «Наші гроші. Львів», згідно з технічним завданням, мають виготовити чотири вуличні лавки довжиною понад 10 метрів з ясеню та металу. На лавці буде розміщено дві спинки не на всю довжину та маленькі столики. Місцем доставки вказано «сухий» фонтан на проспекті Свободи. Вартість однієї такої лавки у разі підписання договору з «Торговий дім «Лоза» становитиме 150 тис. грн.

Окрім переможця участь в закупівлі взяло ще три учасника, у тому числі найдешевша кінцева пропозиція була від «Велтех», однак компанія не надала кілька документів як от листа про бенефіціара, згоду на використання інформації. Ще два дешевші учасники ТОВ «Європарк-Захід» і підприємець Андрій Панас не подали, наприклад, то сертифікат відповідності, то довідку про заходи із зменшення впливу на довкілля тощо.

Документи Андрія Панаса мають ідентичні дефекти друку, що і документи переможця «Торговий дім «Лоза», що може свідчити про використання ними спільної техніки. Співпадає програма і виробник файлів. Такі дії є ознаками узгодження поведінки, які АМКУ карає штрафом та трирічною забороною участі в торгах.

У тій же програмі виготовлені документи «Європарк-Захід», чия юридична адреса на вулиці Навроцького, 4 у Львові співпадає з адресою переможця. Дефекти на документах не співпадають, однак пропозиції «Європарк-Захід» та «Торговий дім «Лоза» були завантажені із різницею в 6 хвилин.

Місцем виробництва своїх товарів «Торговий дім «Лоза» вказує село Мавковичі, вулиця Лугова, 182 – такою ж є адреса ТОВ ТВК «Вілком» і ТОВ «Вілком Монтаж», співзасновником яких є згаданий Андрій Панас.

Переможець торгів ТОВ «Торговий дім «Лоза» зареєстроване лише в кінці березня цього року, директоркою та власницею є зареєстрована у Хмельницькій області Оксана Страз. Вона є співзасновницею кількох громадських організацій у Львові: «Культурне місто», «Центр безпеки міста», «Здорове місто – Львів», «Центр правової інформації».

Її партнерами в різних ГО виступають люди, пов’язані із членами «Самопомочі», чи то як помічники чи довірені особи на виборах. Страз Оксана Антонівна також є керівницею ТОВ «Видавництво «Самопоміч», власником якого виступає ГО «Об’єднання Самопоміч», де одним із засновників є міський голова Львова Андрій Садовий. Вона також фінансово допомагала «Самопомочі».

Раніше влітку «Торговий дім «Лоза» отримувало замовлення від Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова, засновником якого є ЛМР. Фірма також надала позитивний відгук від ТОВ «Трускавецькі лікувальні води». На своїй сторінці у Facebook «Лоза» публікує фото й з інших проєктів, наприклад, одним із основних є лавки на площі Двірцевій. Згідно із завантаженими в Prozorro документами, в компанії, окрім директорки, працює ще двоє людей – директор із виробництва та інженер з ремонту.

Leopolis.news