logo
24/04
2 ...

У Львові розпочалося навчання для міського екопатруля

24-09-2020 15:331080

У Львові розпочалося навчання для міського екопатруля
Фото: Львівської міської ради

Сьогодні у Львові на базі Державної екологічної інспекції Львівської області відбувається навчання екопатруля. Окрім громадських інспекторів, у навчанні також беруть участь і працівники львівських комунальних парків. Адже саме в парках, із досвіду самих комунальників, найчастіше фіксують порушення природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Навчання триватиме тиждень. Відтак громадські інспектори отримають спеціальні посвідчення. Крім того, їм призначать куратора із Держекоінспекції. Це дозволить екопатрулю інформувати, попереджати, а також складати адмінпротоколи та, за потреби, викликати поліцейських.

Нагадаємо, екологічний патруль — перший в Україні - було створено у Львові наприкінці серпня. Уже під час першого виїзду екопатрульні зафіксували порушення — на вулиці Олени Степанівни, 50а самовільно зрізали три дерева.

Екопатруль працює на базі КП «Адміністративно-технічне управління» ЛМР та у тісній співпраці із Державною екоінспекцією у Львівській області.

Екопатрульні регулярно патрулюватимуть місто та околиці і фіксуватимуть будь-яке порушення. 

Також нагадуємо, що набір ековолонтерів триває. Охочі стати екопатрульними, мають заповнити онлайн-форму за цим посиланням: https://forms.gle/khZZVwHRuZswJc8m9.

Або до 30 вересня надіслати на електронну пошту управління екології та природних ресурсів eko. lviv@ukr.net резюме у довільній формі

Leopolis.news