logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Історико-краєзнавчий музей у Винниках поповнили цінними експонатами (ФОТО)

24-09-2020 18:102056

Історико-краєзнавчий музей у Винниках поповнили цінними експонатами (ФОТО)

Історико-краєзнавчий музей у Винниках, фонди якого налічують понад 14 тисяч експонатів, поповнився новими артефактами.

 

Такий цінний подарунок зробили меценат, дослідник старожитностей Львова Олександр Свіщов та міжнародний громадський діяч, колекціонер Юрій Котик. Уже зараз нові артефакти можна оглянути у діючій експозиції під назвою «Скарби Галичини XII-XVI століть».  

Завдяки меценату та колекціонеру унікальна збірка Винниківського історико-краєзнавчого музею поповнилася такими експонатами: фрагментом бронзового браслету з емалями Київської культури, підвісками, лунницями, накладками на шкіру, давніми натільними хрестиками. Крім того, у дарунок музей отримав європейські монети: празькі гроші, орти короля Сигізмунда ІІІ, талери Фрідріха Августа та Максиміліана, - а також колекцію кресал.

Історико-краєзнавчий музей у Винниках заснований у 1990-му році. Понад 14 тисяч одиниць збірки зосереджені у таких відділеннях: археологічний, середньовічний і нової історії, краєзнавчо-етнографічний, а також у відділі переселенців із Холмщини, Лемківщини і Надсяння. Історія Середньовіччя і нового часу представлені матеріалами, що стосуються безпосередньо розвитку цієї місцевості. Це і різноманітні предмети побуту, починаючи від XIV століття, а також, зокрема, артефакти, пов’язані із виробництвом тютюнових виробів у Галичині.            

Leopolis.news