logo
24/04
2 ...

Пропозицій працевлаштування на Львівщині побільшало

24-09-2020 21:351433

Пропозицій працевлаштування на Львівщині побільшало
Фото: Львівська ОДА

Відповідно до статистичних даних, якими оперує Львівський обласний центр зайнятості, на локальному ринку праці відчутні позитивні зміни. Поступово стабілізується кількість зареєстрованих безробітних: якщо у квітні звернулися за допомогою у працевлаштуванні та отримали статус безробітного 8,0 тис. осіб, то минулого місяця – 3,2 тис. осіб.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Після відміни жорстких карантинних обмежень на тлі відновлення роботи підприємств зріс попит на робочу силу: у серпні суб’єкти господарської діяльності задекларували 3,3 тис. вакансій, що у 2,6 рази (або на 2 тисячі) більше, ніж у квітні поточного року.

Станом на 01.09.2020 року кількість вільних робочих місць і вакантних посад, заявлених працедавцями до служби зайнятості, становила 4,7 тис. одиниць. Порівняно з початком попереднього місяця число пропозицій праці зросло на 21%, зокрема у галузі освіти – у 8 разів, на підприємствах з водопостачання, каналізації, поводження з відходами – удвічі, у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку – на 62%, у сільському господарстві – на 36%, у закладах, що займаються тимчасовим розміщуванням та організацією харчування, – на 29%.

Розмір середньої заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 7439 грн. Загалом у січні-серпні обласна служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 32,4 тис. вакансій.

Leopolis.news