– Це породжує сумніви, чи доцільно витрачають кошти і куди вони йдуть, –  вважає вона. – Адже голова Кабміну називає одні числа, міністр охорони здоров’я –  інші, з різницею в кілька разів. Нам розповідають про  позику на 135 млн доларів США для  переобладнання та навчання персоналу відділень екстреної медичної допомоги опорних лікарень, придбання медичного обладнання. Нам кажуть, що витратили 23 млрд грн на закупівлю апаратів ШВЛ і кисню. Але простежити, до яких саме закладів вони потрапили – проблема.

За словами Олени Кондратюк, є багато запитань щодо програми «Велике будівництво». На неї також надали чималу суму, і витрачати тихцем «короновірусні» кошти на будівництво доріг – незаконно.

– Розмови про необхідність створення тимчасової слідчої комісії, яка би дослідила обіг коштів фонду боротьби з коронаврусною інфекцією. Про це говорять представники різних фракцій, навіть з монобільшості лунають поодинокі обурені голоси. Отже – треба розбиратися. У понеділок я порушу це питання на засіданні Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, – пообіцяла заступниця голови ВР.