logo
19/04
18/04
2 ...

Очільниця відділу релігій та національностей ЛОДА Леся Корнат пішла з посади

25-09-2020 11:173233

Очільниця відділу релігій та національностей ЛОДА Леся Корнат пішла з посади
Фото: facebook.com/lesya.kornat

Керівниця відділу релігій та національностей департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Леся Корнат звільнилася із займаної посади та розпочала працювати у Національному Університеті Львівська Політехніка.

Про це Леся Корнат повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Питаннями етнонаціональної політики та міжконфесійних відносин продовжую займатись — але вже як науковець. Дякую за підтримку керівникам департаменту — це важливо. Ці 6 років роботи в адміністрації — неймовірно насичені подіями, проєктами, а головне — цікавими та знаковими постатями. Це важливий для мене період життя і ... досвід. Якщо тема «етнонаціональної політики» була мені добре знайомою, оскільки це була тема моєї дисертації, - то релігії.... Прийшлося вникати, вивчати і працювати», - розповіла Леся Корнат.

Вона зазначила, що за 6 років її роботи у ЛОДА, їй вдалося налагодити плідну співпрацю з Департаментом з питань релігій та національностей Мінкульту України.

«А ще міжнародні конференції, тренінги, обмін знаннями і досвідом. Дякую за довіру, що була членом експертної ради з питань етнополіики при Міністерстві культури України. Хотіла питання етнополітики та національних громад в області вивести на інший рівень — враховуючи наукові дослідження та кращий досвід колег. А ще — проєкти, які ми робили, щоб були пролонгованими в часі і працювали навіть тоді, коли вже нас не буде. Тому і в департаменті передбачили підтримку проєктів національних товариств на конкурсній основі. Щоб привернути увагу до цього питання 5 років тому провели перший форум національностей «Разом в Незалежній Україні», який став не просто фестивалем, а майданчиком обговорення та вирішення проблемних питань етнополітики в регіоні. Планували зробити його Всеукраїнським... Учасники першого форуму тоді розгорнули і пронесли вулицями Львова найбільший прапор України завдовжки 150 метрів. До нас долучалися львів'яни і туристи. Учасниками форуму були голови Всеукраїнських організацій, дипломати. Цьогоріч форум буде вп'яте - ювілейний. Але формат звичайно мусить враховувати обставини цього карантинного року...», - зазначила Леся Корнат.

Вона також згадала про напрацьовану співпрацю з національними товариствами та релігійними організаціями.

«Було багато спільних проєктів та екуменічних заходів. А ще прощі, храмові свята, празники, молебні... Приємно і разом з тим горджусь, що була свідком створення ПЦУ. Була в Києві, коли відбувався об'єднавчий Собор. Дуже тішилася з того, коли останнім часом телефонували священники, та жартували «ми ваші парафіяни». Також приємно, що стосунки «по роботі» переросли в дружні, товариські. Здобула справді важливий досвід та нових друзів. Ще раз усім дякую. Будемо іти по житті разом», - резюмувала Леся Корнат.

Leopolis.news