logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

КСУ просять пояснити, чи можна штрафувати Зеленського за порушення карантину

25-09-2020 19:131458

КСУ просять пояснити, чи можна штрафувати Зеленського за порушення карантину

Конституційний суд України отримав подання від Верховного Суду щодо роз’яснення, чи можна притягнути Президента України Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності через порушення карантину.

 

Про це інформує пресслужба КСУ.

«На розгляд Конституційного Суду України 25 вересня надійшло конституційне подання Верховного Суду, в якому автор клопотання просить Суд:

надати офіційне тлумачення положень частини першої статті 105 Конституції України в аспекті можливого притягнення Президента України до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення під час виконання повноважень», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше ВСУ вирішив звернутися до КСУ для роз’яснення, чи можна притягнути Президента України Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності через порушення карантину.

У пресслужбі Офісу Президента раніше запевняли, що безвідносно до рішення, яке ухвалить суд, Зеленський сплатить суму, рівнозначну сумі штрафу за порушення карантину у Хмельницькому.

Як повідомлялося, 10 червня на Президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка склали адмінпротоколи через порушення карантинних обмежень під час робочої поїздки на Хмельниччину.

Як зазначили правоохоронці, поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) на власника кафе та відвідувачів. 

Leopolis.news