logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Авіакатастрофа літака на Харківщині: нові подробиці (ФОТО, ВІДЕО)

26-09-2020 10:131886

Авіакатастрофа літака на Харківщині: нові подробиці (ФОТО, ВІДЕО)

У п’ятницю, 25 вересня, ввечері у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся.

 

На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – загалом 27 людей (7 членів екіпажу та 20 курсантів).  

За останніми даними, знайдено тіла 23 загиблих, 2 особи постраждали. Один із курсантів перебуває у стані середньої тяжкості у лікарні м. Чугуїв. Інший курсант – у вкрай важкому стані, лікарі борються за його життя в одній з харківських лікарень. Пошуки ще двох курсантів тривають. 

За інформацією СБУ, командир екіпажу літака АН-26, що розбився на Харківщині, перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.

За наявною інформацією, навчальні польоти літака АН-26 розпочались о 18.50 та мали тривати до 22.50. Навчальними планами було передбачено підготовку курсантів як льотної, так і штурманської спеціальностей відповідно до курсу бойової підготовки.  За попередньою інформацією, безпосередньо управління літаком курсанти не здійснювали – всі польоти виконував командир екіпажу. Після виконання частини маршруту о 20.38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна, о 20.40 – запросив захід на посадку, о 20.43 – пройшов дальній привод, о 20.45 – сталася авіакатастрофа.

Як повідомило командування Повітряних сил ЗСУ, на місці катастрофи знайдено бортові самописці. Вони вціліли, але їх іще не вилучили з літака.

Міністр оборони Андрій Таран дав короткий брифінг для преси на місці трагедії:

На місці катастрофи тривають пошукові роботи, ведуться слідчі дії, працює спеціальна комісія військових інженерів, яка встановлюватиме причини катастрофи. Район очепили, на місці створено оперативний штаб. Організовано місце для розміщення родичів, надається медична та психологічна допомога.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського створена Державна комісія під головуванням віце-прем'єр-міністра Олега Уруського для з'ясування обставин падіння військового літака АН - 26. 

На місці трагедії працюють: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС України Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи. 

ДБР розпочало досудове розслідування авіакатастрофи військового літака ЗСУ. 

Leopolis.news