logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Львівщині накрили «конвертаційний центр», через який провели 350 млн грн

26-09-2020 11:331246

На Львівщині накрили «конвертаційний центр», через який провели 350 млн грн

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України) припинено діяльність «транзитно-конвертаційної» групи.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, ряд пов'язаних підприємств, шляхом проведення імпортних операцій з придбання продовольчих товарів, формували податковий кредит, при цьому реалізовуючи їх за готівку без фактичного відображення в податковому та бухгалтерському обліках. В подальшому, через підробку фінансово-господарської документації, відображалася «безтоварна» реалізація ввезеного та безпідставно формувався податковий кредит для «ризикових» суб’єктів господарської діяльності. Попередньо встановлено, що загальна сума «проконвертованих» коштів становить 350 млн грн.

У ході обшуків, проведених за місцями здійснення господарської діяльності зазначеними суб’єктами, виявлено та вилучено оригінали первинних документів щодо «безтоварних» операцій, флешносії, чорнові записи, 30 печаток «ризикових» суб’єктів господарської діяльності, а також необліковані готівкові кошти загальною сумою 2 млн 977 тис грн.

Слідчі дії проведено спільно зі співробітниками Головного управління ДФС у Львівській області.

Як повідомляли, напередодні у Львові правоохоронці викрили ще один «конвертаційний центр», через який суб’єктами господарювання привласнювалися державні кошти та виведено близько 90 млн грн.

Leopolis.news