logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

В Конго відправилися 250 українських миротворців

27-09-2020 16:162180

В Конго відправилися 250 українських миротворців
Фото: Сухопутних Військ ЗСУ

250 українських миротворців виконуватимуть завдання в африканській країні з підтримання миру та безпеки.

Про це повідомляє пресцентр Сухопутних Військ ЗСУ.

«Цього разу ротація відбувається із застережними заходами по не допущенню поширення коронавірусної інфекції серед особового складу. Напередодні відряджання майбутні миротворці пройшли двотижневу обсервацію, під час якої провели щеплення, ПЛР тести, про що свідчать сертифікати міжнародного зразка. Захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими в авіакатастрофі курсантами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та членами екіпажу літака АН-26», - йдеться у повідомленні.

Це вже 12 ротація.

«Попереду у вас багатомісячна ротація у складі 18 окремого вертолітного загону, який є великою частиною сил місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго. Бажаю вам приступити до виконання завдань сповненими сил, досвіду, а головне повернутись до своїх родин та близьких живими та здоровими», — заявив командир 16-ї окремої бригади армійської авіації, полковник Павло Бардаков

Нагадаємо 18-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Демократичній Республіці Конго з 1 грудня 2012 року.

У зв’язку з нестабільною ситуацією в країні, наші льотчики та особовий склад несуть бойове чергування на аеродромах, здійснюють пошуково-рятувальні операції, розвідку та спостереження, забезпечують перевезення вантажів, а також супроводжують вертольоти місії ООН. У всіх військовослужбовців 12-ї ротації національного контингенту є досвід участі в АТО та ООС.

Leopolis.news