logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

«Усі місця у списках «Слуги народу» продані»: нардеп заявив про корупцію і вийшов з провладної партії

27-09-2020 16:342541

  «Усі місця у списках «Слуги народу» продані»: нардеп заявив про корупцію і вийшов з провладної партії
Фото: 5.ua

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Микола Галушко оголосив про вихід із партії на знак протесту проти розподілу місць у списках політсили перед місцевими виборами в Київській області.

Відповідне відеозвернення до президента Володимира Зеленського, нардеп Микола Галушко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Володимире Олександровичу, у 2019 році я разом з вами йшов на вибори. Після обрання вас президентом я йшов разом з вами на вибори до Верховної Ради. Весь цей шлях пройшла зі мною команда однодумців, яка працювала за ідею, за зміну ставлення влади до людей. Минуло майже два роки, але, на жаль, нічого не змінилося», - заявив нардеп.

Звертаючись до президента Володимира Зеленського, Галушко заявив: «А зараз на місцевих виборах всі місця в списках від партії «Слуга народу» були продані. І заклик йти на вибори боротися з корупціонерами та старими елітами, на жаль, просто слова. Для цього достатньо відкрити список кандидатів від партії «Слуга народу» в моєму окрузі. В таких політичних виборах ні я, ні моя команда брати участь не буде. Тому я, Галушко Микола, офіційно заявляю про вихід з партії «Слуга народу» », - сказав народний депутат.

У політсилі назвали такі звинувачення серйозними й заявили, що вже почали перевірку, про це йдеться на сторінці партії у Facebook.

«Це дуже серйозні звинувачення, оскільки «договорняки» та торгівля місцями у списках суперечать моральним принципам нашої команди. Тому служба безпеки партії вже почала відповідні перевірки. Ми також перевіряємо факти, які навів керівник Київської обласної організації партії «Слуга народу» Олександр Дубінський. За його даними, пан Галушко зустрічався з політичними опонентами «Слуги народу» на окрузі № 97 і, ймовірно, мав намір включити їхніх людей до списку на місцеві вибори», - йдеться в повідомленні.

«Щодо слів пана Галушка про намір вийти з партії «Слуга Народу» – коли від депутата надійде офіційна письмова заява про це, керівні органи партії розглянуть її у відповідному до статуту порядку. Підкреслюємо, що про вихід пана Галушка з фракції «Слуга Народу» у парламенті не йдеться», - зазначили у партії.

Нагадаємо, НАБУ затримало помічника парламентаря Олександра Юрченка через хабар. Він отримав 13 тисяч доларів із домовлених 200 тисяч за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. Згодом Бюро оприлюднило відеоматеріали, де Юрченко

НАБУ провело спецоперацію з викриття корупційної схеми нардепа Юрченка та його спільників і скерувало до генпрокурора проєкт повідомлення про підозру чинному народному обранцю.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що доказів хабарництва нардепа у тих матеріалах, які їй передали з НАБУ, не побачила, тому оголошення нардепу про підозру не буде. Згодом, 17 вересня, Венедіктова все ж підписала підозру Юрченку.

17 вересня Юрченко написав заяву про вихід з фракції і партії «Слуга народу». Своєю чергою, у Верховній Раді офіційно заявили про виключення Юрченка з лав «слуг».

Помічник нардепа Іван Фіщенко, якого взяли під арешт за підозрою у пособництві в отриманні хабаря, вніс заставу у 1,5 млн грн і вийшов із СІЗО. Юрченко вийшов під заставу у 3 млн.

  Leopolis.news