logo
25/04
24/04
2 ...

ЛОДА працює над тим, аби повернути Трускавцю, Моршину та Немирову статус курортів державного значення – Максим Козицький

28-09-2020 19:421441

ЛОДА працює над тим, аби повернути Трускавцю, Моршину та Немирову статус курортів державного значення – Максим Козицький

Голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що Львівська обласна державна адміністрація підготувала пакет документів, аби повернути львівським оздоровницям статус курортів державного значення, який вони втратили 2017 року. 

«Туристична галузь – одна з тих, що найбільше постраждали через пандемію коронавірусу. Львівщина має неймовірні ресурси для внутрішнього туризму, тому зараз ми скерували зусилля на його розвиток. Уже готові необхідні документи для присвоєння статусу курортів державного значення для Моршина, Трускавця та Немирова», – повідомив Максим Козицький. 

Такий статус в міст уже був, щоправда вони його без особливої публічності чи спротиву з боку тогочасних очільників області втратили 2017 року. Тоді постановою Кабінету Міністрів були скасувані ряд попередніх постанов, серед яких була й та, що визначала перелік курортів державного значення на Львівщині. До 2017 року таких було аж 18. 

Відновлення такого статусу вимагає чимало організаційної роботи, адже пакет документів подається на профільне міністерство, проходить розгляд у відповідних комітетах Верховної Ради та затверджується народними депутатами. Наразі Львівська ОДА пройшла шлях зі збору необхідних документів по Трускавцю, Моршину та Немирову, аби подати їх до Києва. 

Такий статус надається унікальним природним чи оздоровчим територіям, які після визнання курортом державного рівня мають особливий захист, згідно із законом України «Про курорти». Так, території отримують особливі положення та додатковий захист щодо будівництва нових об’єктів (в першу чергу промислових), введення санітарних зон тощо. 

«Статус курортів державного значення потрібен в першу чергу для збереження тих унікальних туристичних та оздоровчих ресурсів, які мають і Трускавець, і Моршин, і Немирів. Процедура отримання дещо довга та клопітка, але маємо пройти її, аби захистити наші оздоровниці», – резюмує Максим Козицький.

Leopolis.news