logo
29/03
28/03
2 ...

У Бродах п’яний водій хотів дати хабара патрульним, щоб уникнути відповідальності

29-09-2020 15:561804

У Бродах п’яний водій хотів дати хабара патрульним, щоб уникнути відповідальності
Фото: tvoemisto.tv

28 вересня о 19.15 у Бродах працівники сектору реагування патрульної поліції Бродівського відділення поліції під час патрулювання зупинили автомобіль «ВАЗ-2105», водій якого порушував Правила дорожнього руху.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Під час спілкування інспектори запідозрили, що 62-річний місцевий мешканець перебуває у стані алкогольного сп’яніння, що й було підтверджено відповідною експертизою у медзакладі. 

Під час складання адміністративного протоколу, водій, аби уникнути відповідальності, водій запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду.

Поліцейські неодноразово попереджали чоловіка про кримінальну відповідальність, передбачену за це правопорушення, однак він наполягав на своєму та залишив гроші на передньому сидінні службового авто. 

На місці події працювала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. За фактом слідчі, за процесуального керівництва Бродівського відділу Радехівської  місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Окрім того, щодо водія складено матеріали за ст.130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Проводиться досудове розслідування. 

Leopolis.news