Юрій Луценко закликав львів'ян не голосувати за чинного мера та пригадав корупційні скандали його команди

https://leopolis.news/post/30426/yuriy-lucenko-zaklykav-lvivyan-ne-golosuvaty-za-chynnogo-mera-ta-prygadav-korupciyni-skandaly-yogo-komandy

16/10/2020

Про це колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив  на пресконференції «Україна та Львів напередодні місцевих виборів» у Львові.

«Львів у моїх очах — твердиня українського духу, патріотизму, затяте місто впертих та принципових людей. Але вже 14 років місто має зовсім іншого мера: гнучкого до донецької диктатури і до нинішньої зеленої дилетантури. Це ненормально, коли головна твердиня державності в країні має мера, який веде зовсім іншу політику» наголосив Луценко.

Він пригадав, що  після реалізованої президентом Порошенком і парламентською більшістю політики децентралізації, Львів отримав вдвічі більше коштів у бюджет, а на сьогодні це майже 12 мільярдів гривень щорічно до яких додаються мільярди зовнішніх запозичень.

«Я досить часто буваю у Львові, ходжу не лише по центру, а й по околицях міста. Я так і не знайшов слідів цих грошей. За 14 років керування провести наймасштабніший у всесвіті інфраструктурний проект   трамвай на Сихів це звичайно велике досягнення, як для Садового, але дріб’язкове досягнення, як для Львова», підкреслив Юрій Луценко.

Екс-генеральний прокурор закликав львів’ян не голосувати за чинного мера Львова та нагадав перелік підлеглих Садового, яких затримували на хабарі.

«У Львові за три роки мого генпрокурорства з методичністю затримували на гарячому при отриманні хабарів членів команди Садового. Не буду перелічувати всі випадки, адже їх більше за півтора десятка. Але кілька наведу голова фракції «Самопоміч» у Львівський облраді зловживання службовим становищем, незаконне відчуження землі. По ньому НАБУ і САП  порушували справи. Також феєрично було, коли у Львові з помпою відкривали «величний інфраструктурний проект» трамвай на Сихів, а у той же день  на хабарі був затриманий начальник департаменту ЖКГ», розповів ексгенпрокурор.

Луценко також нагадав, що чинний мер Львова був гнучким до режиму колишнього президента Януковича, а зараз співпрацює із командою чинного президента.

Leopolis.news