logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Суддю, яка заборонила книгу про Василя Стуса, погоджував особисто Порошенко – Сергій Лещенко

19-10-2020 18:352063

Суддю, яка заборонила книгу про Василя Стуса, погоджував особисто Порошенко – Сергій Лещенко
Фото: file.liga.net

Суддя Дарницького суду Києва Марина Заставенко, яка сьогодні ухвалила рішення про заборону книги про Василя Стуса через згадку в ній Віктора Медведчука, погоджувалась особисто президентом Порошенком у 2018 році. Про це у своєму телеграм-каналі написав екснардеп та журналіст Сергій Лещенко.

«Нові подробиці за рішенням суду про заборону книги про Медведчука. Виявляється, суддя Марина Заставенко, яка прийняла таке ганебне рішення, була призначена суддею Дарницького суду Києва президентом Петром Порошенком 20 серпня 2018 року», – написав Лещенко.

Він нагадав, що до цього вона працювала суддею Червоногвардійського районного суду Макіївки Донецької області. Згідно з чинною тоді практикою, переведення з суду на окупованих територіях в суд до Києва вважалося особливим благом і проходило через приватне узгодження з Порошенком.

«Адже суддя могла бути переведена не в Київ, а в будь-який районний суд, де не вистачало суддів, в тому числі, – далеко від великих міст. Кажуть, тільки судді, які присягнули Порошенку, отримували таку вигідну вакансію. Таким чином, наприклад, з окупованих територій відразу в Печерський суд Києва був переведений суддя Віталій Писанець, після рішення якого щодо рахунків Віталія Захарченка відбулося переоформлення телеканалу 112 на людей Медведчука», – наголосив Сергій Лещенко.

Нагадаємо, суд заборонив розповсюдження книги Кіпіані про Василя Стуса за позовом Медведчука.

Leopolis.news