«Ковідні» лікарні Львівщини завантажені на понад 55%

https://leopolis.news/post/30603/kovidni-likarni-lvivshchyny-zavantajeni-na-ponad-55

20/10/2020

Про ситуацію із захворюваністю на коронавірус в області йшлося сьогодні, 20 жовтня, під час брифінгу у Львівській ОДА, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«У нас, на жаль, уже другий тиждень відзначається негативна динаміка щодо захворюваності. Станом на сьогодні це - 1 550 хворих, що становить 55,2 % зайнятості ліжкової мережі. У реанімаційному відділенні знаходиться 124 пацієнти, на апаратах ШВЛ – 37 пацієнтів»,- розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, найбільш заповненими медичними закладами є Центр легеневого здоров’я – 170 пацієнтів, Львівська обласна інфекційна лікарня - 182 пацієнти, Лікарня швидкої медичної допомоги – 215 пацієнтів, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи – 170 пацієнтів.

«Серед лікарень в районах області найбільше завантаженою є Стебницька лікарня - 96 пацієнтів. Також 112 пацієнтів перебувають Стрийській міській клінічній лікарні»,- додав Орест Чемерис.

Медик вкотре закликав мешканців області бути свідомими та дотримуватись карантинних обмежень.

«На жаль, тенденції, які ми спостерігаємо є негативними. В нас є і приріст активних хворих, також збільшується кількість пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування. Ситуація є контрольованою, проте хочу вкотре зазначити й звернутися до кожного, що зараз як ніколи слід бути вкрай обачними, дотримуватись маскового режиму, дистанції, гігієни», - наголосив Орест Чемерис.

Leopolis.news