logo
19/04
18/04
2 ...

На Радехівщині знищили склад застарілих боєприпасів (ФОТО)

21-10-2020 09:071094

На Радехівщині знищили склад застарілих боєприпасів (ФОТО)
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Вчора, 20 жовтня, о 11:36 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час земельних робіт на відкритій території в сел. Лопатин Радехівського району на вул. Січових Стрільців, 11 виявлено предмети ззовні схожі на боєприпаси часів ІІ Світової війни.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області.

На місце події було направлено оперативну групу Радеїівського районного сектору ГУ ДСНС України у Львівській області, працівники якої ідентифікували небезпечні знахідки як гвинтівочні гранати GGwPgr 40 часів ІІ Світової війни. Загалом було виявлено 71 боєприпас. Небезпечний склад знаходився на відстані 20 м від житлових будинків.

Цього ж дня о 18:00 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси вилучено та знищено встановленим порядком.

З початку року на Львівщині виявлено 704 вибухонебезпечні предмети та 1763 набої до стрілецької зброї в 333 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером «101».

Leopolis.news