logo
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Іспанія запровадила нічну комендантську годину

25-10-2020 21:081737

Іспанія запровадила нічну комендантську годину
Фото: dw.com

Уряд Іспанії ухвалив рішення знову оголосити стан тривоги для всієї країни тривалістю 15 днів, хоча передбачається, що він може бути продовжений на наступні шість місяців, до 9 травня, якщо парламент дасть згоду.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на El Pais.

На надзвичайному засіданні в неділю також було прийнято рішення ввести обов'язкову комендантську годину для всієї країни з 11 вечора до 6 ранку.

Крім цього, встановлено обмеження громадських зібрань для всієї Іспанії до 6 осіб.

Регіонам також надається можливість обмежувати в'їзд і виїзд зі своєї території, за винятком поважних причин, але це рішення залишається за їх керівниками.

Уряд планує продовжити всі заходи на шість місяців, включаючи комендантську годину. Але в будь-якому випадку, з політичної точки зору, основна відповідальність за вирішення лежить на президентах регіонів.

Іспанія не закриває кордони і робить виняток щодо комендантської години на Канарських островах, одній зі спільнот з найкращими епідеміологічними показниками, щоб якомога більше врятувати туризм.

«Вся Європа вже вживає заходів щодо обмеження мобільності. Ситуація, в якій ми живемо, є екстремальною», – сказав Санчес, обґрунтовуючи це рішення.

За його словами, мета уряду – досягти показника в 25 інфікованих на 100 000 жителів. Зараз Іспанія перебуває на рівні вище 400.

Раніше Санчес заявляв, що реальна загальна кількість випадків захворювання на COVID-19 в Іспанії перевищує 3 мільйони.

22 жовтня Іспанія стала першою країною у Європі, яка зареєструвала понад мільйон заражень коронавірусом. 

Leopolis.news