logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Третина виборців проігнорували опитування Зеленського

25-10-2020 22:521793

Третина виборців проігнорували опитування Зеленського

За результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», третина українців, які голосували на місцевих виборах, проігнорувала 5 питань від президента Володимира Зеленського.

 

Як свідчать результати опитування соцгрупи «Рейтинг», серед дільниць, які охопило дослідження групи «Рейтинг», на 69% дільниць проводилось опитування президента. На тих дільницях, де опитування президента не проводилось, – більшість відповіла, що  взяли б участь у ньому, якби воно проводилось (67%). 

Загалом в опитуванні Президента найбільше брали участь виборці партії «Слуга народу» (63% - брали, 37% - ні), а найменше виборці партії «Європейська солідарність» (27% - брали участь, 73% - ні).

На 5 запитань від Зеленського, за даними «Рейтингу», респонденти дали наступні відповіді:

•    Право України на використання гарантій безпеки визначених Будапештським меморандумом  підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% - не підтримують, 12% - не змогли відповісти. Водночас, серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 56% підтримують її, 13% - не підтримують, 31% - не змогли відповісти.

•    Легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю важкохворих  підтримують 70% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 24% - не підтримують.  Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 52% підтримують її, 28% - не підтримують, 20% - не змогли відповісти.

•    Ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 81% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 16% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 63% підтримують її, 21% - не підтримують, 16% - не визначилися.

•    Ідею створення вільної економічної зони на території Донецької і Луганської областей підтримують 45% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 43% - не підтримують, 12% - не визначилися. Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 33% підтримують її, 39% - не підтримують, 28% - не визначилися.

•    Ідею скорочення кількості народних депутатів до 300 підтримують 95% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 4% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь у виборах,  але не брали участь в опитуванні Президента – 81% підтримують її, 7% - не підтримують, 13% - не визначилися.

•    Право України на використання гарантій безпеки визначених Будапештським меморандумом  підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% - не підтримують, 12% - не змогли відповісти. Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні – 56% підтримують її, 13% - не підтримують, 31% - не змогли відповісти.

Було опитано 9947 респондентів, у т.ч. 1200 респондентів методом опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів – опитування тих, хто не голосував на виборах.

Помилка репрезентативності: не більше 2,8%.

Для випадкового відбору респондентів була застосована методика сталого кроку.
Помилка репрезентативності: не більше 1,4%.

Leopolis.news