logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

У Львівському органному залі пройде ЛюдкевичFest

26-10-2020 10:581866

У Львівському органному залі пройде ЛюдкевичFest
Фото: Львівський органний зал

Львівський органний зал запрошує на третій фестиваль української класичної музики – ЛюдкевичFest. Натхненний постаттю композитора, дириґента, автора геніальних симфонічних полотен та неперевершених камерних творів, фестиваль по-новому відкриває українську класичну музику. Лише найкращі українські виконавці. Лише унікальні події. 

Про це повідомляє пресслужба Львівського органного залу.

Відкриває ЛюдкевичFest добірка кращих квартетів ХХ століття. Три постаті української музики, які стоять на початку кожної епохи її розвитку: Борис Лятошинський, Мирослав Скорик, Олександр Козаренко. Три камерні твори композиторів, написані для струнного квартету. Три погляди на камерну українську музику. 26 жовтня – відкриття фестивалю ЛюдкевичFest.

27 жовтня у стінах Львівського Органного Залу виступить піаніст, який надає особливу увагу виконанню української музики ХХ–XXI століть. Композитор, який працює у жанрах симфонічної, оперної, балетної, хорової, камерно-інструментальної, вокальної та театральної музики. Олександр Козаренко запрошує на годину цілковитого музичного щастя. На фортепіанному речиталі звучатиме музика українського генія ХХ століття Бориса Лятошинського.

Українська музика вписана в світовий культурний простір. Людкевич звучить поруч з Шубертом, Станкович – з Равелем і їх гармонійно доповнює П’яццола.

Чудова музична компанія у виконанні львівських музикантів: відомого віолончеліста Ярослава Мигаля, скрипаля Петра Тітяєва та піаністки Анастасії Бойко. Відкривайте українську музику по-новому 28 жовтня.

Немає нічого ближчого, ніж своя пісня. Микола Колесса зумів огранити народні пісні у діаманти українських солоспівів. Заслужена артистка України Наталія Дитюк у фортепіанному супроводі Олени Владиславської виконають найкращі вокальні твори Миколи Колесси. У програмі обробки українських народних пісень, а також пісні на слова Лесі Українки та японського поета Ісікава Такубоку в українському перекладі Богдана Стельмаха.

Яскравим завершенням третього фестивалю української класичної музики стане скрипковий концерт Станіслава Людкевича – зразок пізньої романтики, що в інших обставинах та в інші часи одразу посів би гідне місце в репертуарі багатьох оркестрів. Про історію, особливості твору, стилю, музичних засобів розповідає Іван Остапович.

Солює віртуозний скрипаль Адріан Боднар. Концерт-лекція відбудеться 31 жовтня.

Станіслав Людкевич – це символ української музики, гідності, краси та самодостатності. З 26 по 31 жовтня, Львівський Органний Зал, ЛюдкевичFest. Початок о 19:00.

Leopolis.news