logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Ліжка у «COVID» лікарнях Львівщини зайняті вже на 57%: на стаціонарному лікуванні перебуває 1663 хворих

27-10-2020 18:001466

Ліжка у «COVID» лікарнях Львівщини зайняті вже на 57%: на стаціонарному лікуванні перебуває 1663 хворих
Фото: автор: Роман Балук

Станом на сьогоднішній ранок на стаціонарному лікуванні перебуває 1663 пацієнти з коронавірусною хворобою. З них 138 в реанімаційних відділеннях, 39 – на апаратах ШВЛ.

Зокрема, за попередню добу в стаціонари поступило 138 пацієнтів, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Найбільш завантаженими є Лікарня швидкої медичної допомоги – 238 пацієнтів, 173 пацієнти – у Львівській обласній інфекційній лікарні, 194 - у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих у Винниках, 167 - у Центрі легеневого здоров’я»,- розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Серед районних лікарень області найбільше пацієнтів у Стрийській міській лікарні – понад 120, та Стебницькій міській лікарні – 115 пацієнтів.

Зайнятість ліжкової мережі медичних закладів області на сьогодні становить 57%. Загалом ліжкова мережа становить 2895 ліжок.

Завтра роботу починає Перемишлянська центральна районна лікарня, на базі якої додатково розгорнули 80 ліжок. Ця лікарня внесена до переліку, і з нею мережа становитиме 2975 ліжок.

Від завтра теж починає приймати пацієнтів із підозрою на Covid-19 та пацієнтів із підтвердженим коронавірусом 5-та міська клінічна лікарня. Там завершили роботу із облаштування кисневою мережею та є додаткових 80 ліжок, 60 з яких обладнанні кисневими точками.

Нагадаємо, що відповідно до стандартів медичної допомоги «КОРОНАВІРУСНА ХВОРОБА (COVID-19)» стаціонарне лікування показано у випадках середньої тяжкості і тяжкого перебігу COVID-19.

Госпіталізація за клінічними критеріями показана хворим з підозрою/підтвердженим COVID-19 при:

  • - стані середньої тяжкості і тяжкому – ознаки пневмонії та/або дихальної недостатності (збільшення частоти дихальних рухів вище фізіологічної норми, кровохаркання, показник SpO 2 при вимірюванні пульсоксиметром < 93 %) при наявності рентгенологічно підтвердженої пневмонії;
  • - наявності клініко-інструментальних даних гострого респіраторного дистрессиндрому (ГРДС);
  • - наявності клініко-лабораторних даних сепсису та/або септичного шоку (синдрому системної запальної відповіді);
  • - наявності клініко-лабораторних даних органної/системної недостатності, окрім дихальної;
  • - пацієнти, незалежно від тяжкості стану, які відносяться до групи ризику розвитку ускладнень: тяжкий перебіг артеріальної гіпертензії, декомпенсований цукровий діабет, імуносупресивні стани, тяжка хронічна патологія дихальної та серцевосудинної систем, ниркова недостатність, аутоімунні захворювання, тяжкі алергічні хвороби, цереброваскулярні захворювання в стадії декомпенсації), онкологічні захворювання;
  • - пацієнти незалежно від тяжкості стану, в яких відзначається підвищення температури вище 38° C, що погано піддається корекції (тимчасове, не більше ніж на 1 - 1,5 години зниження на тлі прийому жарознижуючих препаратів з наступним її підвищенням).

Рішення про виписку приймає лікуючий лікар на підставі відсутності або зменшення клінічних ознак захворювання, стійкої тенденції до нормалізації лабораторних показників (гемограми, СРБ, АЛТ, АСТ, сечовини, креатиніну). Якщо у хворого попри відсутність клініколабораторних ознак активного інфекційного процесу методом ПЛР визначаються фрагменти РНК збудника (позитивний або сумнівний результат), хворий може бути виписаний додому на самоізоляцію та продовження лікування лікарем первинної медичної допомоги.

 Leopolis.news