logo
28/03
27/03
2 ...

У Львівській дитячій лікарні на Орлика реалізували доброчинний художній проєкт «Арт-терапія»

28-10-2020 17:261604

У Львівській дитячій лікарні на Орлика реалізували доброчинний художній проєкт «Арт-терапія»

У стінах міської дитячої клінічної лікарні Львова завершився другий етап мистецького проекту «Арт-терапія». Він тривав від лютого 2020 року.

Про це повідомила одна з ініціаторів проекту, лікарка-отоларингологиня Мар’яна Черкес. З її слів, студенти четвертого курсу кафедри дизайну і основ архітектури Інституту архітектури та дизайну НУ «Львівська політехніка» обрали відповідні локації в інтер'єрному просторі лікарні та розробили свої проектні пропозиції для виконання декоративних тематичних розписів, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Основне завдання проекту — за допомогою стилістично об'єднаних композицій — а це 5 великоформатних декоративно-живописних панно для відділень хірургії, педіатрії, травматології, офтальмології та алергології, ЛОР-відділення і на стінах двох післяопераційних палат, створити особливе художньо-естетичне наповнення, ретранслюючи позитивний настрій для маленьких пацієнтів, відвідувачів та дбайливого персоналу лікарні», — розповіла Мар’яна Черкес.

«Проект реалізований і ми щиро вдячні за це керівнику та куратору — викладачці кафедри дизайну і основ архітектури НУ „Львівська політехніка“ Віолетті Радомській, яка у цей не простий для усіх нас час доклала максимум своїх зусиль, аби проект був успішно завершений. Стіни нашої лікарні тепер є казковими та веселими, що, сподіваємося, додасть настрою нашим маленьким пацієнтам та їх батькам», — додала завідувачка ЛОР-відділення міської дитячої лікарні міста Львова Тетяна Заброварна.

Leopolis.news