logo
28/03
2 ...

Укрпошта представила маркований конверт на честь Амет-Хана Султана (ФОТО)

28-10-2020 21:161319

Укрпошта представила маркований конверт на честь Амет-Хана Султана (ФОТО)
Фото: Укрпошта

Сьогодні, 28 жовтня, з нагоди 100-річчя від дня народження національного героя кримськотатарського народу Амет-Хана Султана Укрпошта спільно з головою Меджлісу кримськотатарського народу та представниками Кримського дому презентували новий художній маркований конверт.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

На конверті зображено епізод художнього фільму «Хайтарма» із портретом Амет-Хана Султана.

Конверт випущено Укрпоштою за ініціативи і підтримки голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, Українського інституту національної пам’яті, директора Кримського дому Ахтема Сеітаблаєва, продюсера художнього фільму «Хайтарма» Ленура Іслямова, а також кримських філателістів.

Тираж маркованого конверта – 500 000 примірників, вартість – 10 грн. На конверті надруковано марку із номіналом «V», що відповідає тарифу на пересилання простого листа масою до 50 г в межах України. До конверта виготовлено штемпель спецпогашення «Амет-Хан Султан. 1920-1971».

Нагадаємо, що Укрпошта не вперше звертається до теми Криму та історії кримськотатарського народу. У 2013 році Укрпошта в серії «Краса і велич України» випустила поштовий блок «Автономна Республіка Крим»  і поштові марки «Аю-Даг (Ведмідь-гора), смт Гурзуф. Південний берег Криму» та «м. Бахчисарай. Ханський палац». У 2015 році Укрпошта ввела в обіг 4 поштові марки «Кримські татари – корінний народ Криму – України» серії «Національні меншини в Україні».

Leopolis.news