logo
24/04
2 ...

Очищення води без хлору: ЛМКП «Львівводоканал» працює над втіленням програми «Чиста вода»

29-10-2020 12:141540

Очищення води без хлору: ЛМКП «Львівводоканал» працює над втіленням програми «Чиста вода»
Фото: умовне, автор: Роман Балук

ЛМКП «Львівводоканал» працює над втіленням програми «Чиста вода». Зокрема, підприємство завершує будівельні роботи із переведення на гіпохлорит натрію насосної станції «Винники». Наступним етапом роботи є встановлення обладнання для станції, яке забезпечуватиме зберігання, дозування та перекачування гіпохлориту натрію.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Метод знезараження води з допомогою водного розчину гіпохлориту натрію має свої переваги: безпечне зберігання і транспортування, простота дозування, тривалий ефект дезінфекції, відсутність виникнення загрози техногенної аварії та виключення негативного впливу на здоров’я мешканців, будинки яких розташовані в 5-кілометровій зоні від насосної станції та потрапляють в зону зараження в разі викиду хлору.

Наразі цю технологію очищення води — гіпохлоритом натрію, використовуємо для частини Франківського та Сихівського районів.

До кінця листопада на насосній станції «Винники» буде встановлено усе необхідне обладнання. Це дозволить перевести Личаківський та ще частину Сихівського району на воду, що буде знезаражена не хлором, а гіпохлоритом натрію», — розповідають у ЛМКП «Львівводоканал».

Leopolis.news