logo
23/04
22/04
21/04
20/04
2 ...

Університет внутрішніх справ збудує новий навчальний корпус в історичному ареалі Львова

31-10-2020 15:101956

Університет внутрішніх справ збудує новий навчальний корпус в історичному ареалі Львова
Фото: візуалізація

Львівський державний університет внутрішніх справ уклав договір з підрядником щодо будівництва нового навчально-виховного корпусу на вул. Городоцька 26. Будівництво коштуватиме бюджету вишу понад 41 мільйон гривень.

 

Новий навчальний корпус буде збудовано зі знесенням існуючих споруд за адресою Городоцька 26. Фактично його зведуть з боку вул. Академіка Кучера, на земельній ділянці площею 0,87 га, котра входить в історичний ареал Львова. Окрім того, буде проведено реконструкцію трансформаторної підстанції.

Варто зазначити, згідно містобудівних умов та обмежень, що були погоджені на засіданні Виконавчого комітету ЛМР 22 листопада 2019 року, Львівському університету внутрішніх справ дозволено забудувати 68% ділянки, а гранична висота будівлі не повинна перевищувати 18 метрів.

Загальна площа будівлі становитиме понад 2000 квадратних метрів. Окрім навчальних та адміністративних приміщень, тут буде розміщено їдальню та тир. Також, поруч із будівлею облаштують парковку для 16 автомобілів.  Відповідно до візуалізації навчальний корпус матиме 5 поверхів.

Тендер щодо визначення підрядника для будівництва навчально-виховного корпусу, був завершений 22 вересня 2020 року. Згідно результатів договір було підписано з компанією ТОВ «Західбудком», що запропонувала найнижчу ціну – 41 млн 298 тисяч гривень, що на 2,537 млн нижче початкової ціни.

Переможець планує залучати субпідрядні організації ТОВ «Регіональна інформаційно-технологічна компанія», ПП «СЛ СІТІ ГРУП» та ТОВ «Західбуденергосервіс».

Згідно інформації порталу Youcontrol, компанія ТОВ «Західбудком» була створена у 2007 році в місті Коломия Івано-Франківської області. Згодом, у 2010 році, фірма переїхала до Львова. Власником компанії є Юрій Іваник, а керівником – Орися Іваник.

Варто зазначити, компанія має спільний номер телефону із обслуговуючим кооперативом «Люксдім», обслуговуючим кооперативом «Заможність» та ТОВ «Казимир стандарт» котрі зареєстровані в місті Коломия, та компанією ТОВ «Загайпільська альтератива», що зареєстрована у селі Загайпіль на Івано-франківщині. Серед зазсновників пов’язаних юридичних осіб фігурує Курдибан Михайло Васильович, кандидат до Івано-Франківської обласної ради від партії «Батьківщина» по 82-му виборчому окрузі на місцевих виборах 2015 року.

Компанія ТОВ «Західбудком» у 2020 році перемогла у чотирьох тендерних закупівлях. Загальна сума укладених контрактів склала 42 мільйони 158 тисяч гривень.

Сергій Бобра, для Leopolis.news