logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Шмигаль розповів про нові плани щодо протидії поширенню COVID-19

22-11-2020 18:021633

Шмигаль розповів про нові плани щодо протидії поширенню COVID-19

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що на випадок, коли не спрацює «карантин вихідного дня», у Кабміні вже активно розробляють план по протидії розповсюдження COVID-19.

 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Лише спільними зусиллями можна протистояти розповсюдженню коронавірусу. Сьогодні закінчується четвертий день карантину «вихідного дня». Впевнений, що запроваджені заходи позитивно позначаться на динаміці захворювання. На випадок погіршення сценарію розробляється план Б. Вчора я розповів, що ми почали обговорення цього плану, аби вся країна мала про нього чітке уявлення.

Ми вже провели з цього приводу дві наради з міськими головами, зустрілися з Радою церков та релігійними організаціями, щоб напрацювати спільний, виважений та підтриманий усіма план. Також цього тижня обговорили з українським бізнесом механізми підтримки галузей, на яких обмеження позначаються найбільше. Вийшли з багатьма новими ініціативами, які профільні міністерства вже активно опрацьовують.

Одночасно з обговоренням можливих посилених карантинних заходів, уряд продовжує зміцнювати медичну систему.

Міським бюджетам спрямовані додаткові 870 млн грн на покращення забезпеченості лікарень киснем. Вже виділений 1 млрд грн на закупівлю 6 мільйонів експрес-тестів, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги. Активно ведемо перемовини щодо закупівлі ефективної та безпечної вакцини, яка матиме прекваліфікацію ВООЗ. Цього тижня, зокрема, обговорили з ЄІБ можливість перерозподілення 50 млн дол. на ці потреби», – написав він.

За словами Шмигаля, крім антикризової підтримки, яку уряд пропонує підприємцям у час коронакризи, у фокусі уваги залишаються і стратегічні кроки щодо покращення бізнес-клімату в Україні.

За словами прем’єра, детально про них він розповів під час щорічних зборів Європейської бізнес-асоціації.

«Наприклад, надзвичайно ефективно показала себе мала приватизація. Відкриті аукціони без корупційної складової вигідні й для держави, і для бізнесу. Спрощує життя бізнесу й активна цифровізація державних послуг. Зареєструвати ФОП чи отримати необхідну довідку стає дедалі простіше. Е-послуги заощаджують час та усувають прояви корупції. Уже з 2021 року Україна повністю відмовиться від паперових довідок у питаннях взаємовідносин із державою, що сприятиме поліпшенню бізнес-клімату та зростанню інвестиційної привабливості України», – зазначив Шмигаль.

Сьогодні в деяких містах відбувається другий тур місцевих виборів. І їх закінчення ознаменує завершення реформи децентралізації. Для її зміцнення цього тижня Уряд запустив механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без винятку територіальним громадам.

Крім того, у вівторок Верховна Рада ухвалила закон про реорганізацію районів та громад, який закріплює новий адміністративно-територіальний устрій. Це без перебільшення історична подія, яка змінює застарілий радянський поділ та передає всю владу й повноваження людям на місцях. Разом із цим громади з наступного року отримають у своє розпорядження 500 млрд грн.

Уряд продовжує працювати над запровадженням накопичувальної пенсійної системи. Ми пропонуємо запровадити професійну накопичувальну систему для осіб молодше 35 років, які працюють в особливо важких та шкідливих умовах. Такі люди отримають власні пенсійні рахунки, якими вони зможуть скористатися, коли вийдуть на пенсію.

Важливо, що не будуть змінені фактично ні правила, ні умови призначення такої пільгової дострокової пенсії, а змінюються лише механізми. Приблизний об’єм коштів для такої накопичувальної системи становитиме 2-3 млрд грн на рік.

Уряд цього тижня схвалив відповідний законопроєкт та передасть його на опрацювання в парламент. 

«Сьогодні закінчується четвертий день карантину «вихідного дня». Впевнений, що запроваджені заходи позитивно позначаться на динаміці захворювання. На випадок погіршення сценарію розробляється план Б. Вчора я розповів, що ми почали обговорення цього плану, аби вся країна мала про нього чітке уявлення», – написав Шмигаль.

«Ми вже провели з цього приводу дві наради з міськими головами, зустрілися з Радою церков та релігійними організаціями, щоб напрацювати спільний, виважений та підтриманий усіма план. Також цього тижня обговорили з українським бізнесом механізми підтримки галузей, на яких обмеження позначаються найбільше. Вийшли з багатьма новими ініціативами, які профільні міністерства вже активно опрацьовують», – додав він.

Leopolis.news