Під час виборів поліція Львівщини отримала пів сотні повідомлень про порушення

https://leopolis.news/post/32640/pid-chas-vyboriv-policiya-lvivshchyny-otrymala-piv-sotni-povidomlen-pro-porushennya

23/11/2020

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

22 листопада у день голосування під час другого туру виборів голів Львівської та Дрогобицької ОТГ, а також депутата Великолюбінської селищної ради Городоцького району, до поліції надійшло 50 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства.

За кожним з цих повідомлень правоохоронці проводили перевірки, за результатами яких відкрито 4 кримінальні провадження та складено 7 адмінпротоколів.

За виявленими фактами порушення виборчого законодавства та порушення пов’язаного з виборчим законодавством на Львівщині слідчі та дізнавачі територіальних підрозділів поліції відкрили 4 кримінальні провадження за ч.4 ст.158-3 та за ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України.

Окрім того, адміністративні протоколи правоохоронці склали у Шевченківському, Сихівському, Галицькому та Личаківському районах Львова та у місті Дрогобич.

Зокрема:

- за ст. 212-23 КУпАП  - 2;

- за ст. 212-22 КУпАП -1;

- за ст. 212-10 КУпАП -1;

- за ст. 179  КУпАП -2;

Також поліцейські склали адміністративний протокол щодо порушення карантинних обмежень за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Перевірки за повідомленнями тривають. Складені матеріали про адміністративні правопорушення скеровані у суди для прийняття рішень.

До завершення виборчого процесу поліцейські працюватимуть у посиленому режимі.

Leopolis.news