logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

На Львівщині судитимуть посадовця, через якого для Нацгвардії закупили на 2 млн дорожчу партію ЗІЗ

24-11-2020 15:211577

На Львівщині судитимуть посадовця, через якого для Нацгвардії закупили на 2 млн дорожчу партію ЗІЗ

Контррозвідники Служби безпеки України викрили збитки, завдані державі під час закупівель засобів індивідуального захисту для військових частин Національної гвардії.

 

 

Як інформує управління Служби безпеки України у Львівській області, оперативники спецслужби встановили, що заступник начальника одного з головних військових представництв Міноборони на Львівщині під час визначення рівня договірної ціни продукції «помилився» на користь комерсанта.

Через дії посадовця вартість виготовлення засобів індивідуального захисту була умисно завищена, а державі завдано збитків на суму понад 2 мільйони гривень. Під час проведення досудового слідства кошти були поверненні до бюджету в повному обсязі.

Зловмиснику повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби, яку вчинено в умовах особливого періоду, що спричинило тяжкі наслідки.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України досудове розслідування завершено, матеріали справи передано до суду.

Операція проводилась Управлінням СБ України у Львівській області у взаємодії спільно зі слідчими ТУ ДБР у м. Львові під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. 

Leopolis.news