У Львові хірурги-гінекологи видалили 49-річній львів’янці 6-кілограмову пухлину

https://leopolis.news/post/32738/u-lvovi-hirurgy-ginekology-vydalyly-49-richniy-lvivyanci-6-kilogramovu-puhlynu

24/11/2020

Операція була складна, бо пухлина займала всю черевну порожнину жінки – від малого тазу і аж до діафрагми, була розділена кількома вузлами і вросла в жирову тканину кишківника. Утім, операція завершилася успішно. У п'ятницю, 20 листопада, пацієнтку виписали додому, пише ZAXID.NET.

Як повідомила в.о. завідувача гінекологічного відділення лікарні Тетяна Хижняк, львів’янка прийшла до них на консультацію зі скаргами на постійну втому, слабкість, запаморочення і гінекологічні кровотечі. Її скерували на обстеження, під час якого і виявили міому матки великих розмірів. Пацієнтка мала надлишкову вагу, важила 120 кг, тож і не підозрювала, що у неї пухлина таких розмірів.

13 листопада львів’янку прооперували. До складу операційної бригади увійшли хірург-гінеколог Тетяна Хижняк, її асистентами були Євгенія Тинна, Світлана Сороківська, Анна Ніколенко та анестезіолог Сергій Антоненко.

Операція тривала дві години і була складною. І не лише тому, що пухлина була доволі великих розмірів – 45х25х18 см і вагою понад 6 кг. Пухлина займала всю черевну порожнину жінки – від малого тазу і аж до діафрагми, була розділена кількома вузлами і вросла в жирову тканину кишківника.

Попри це, операція завершилася успішно. Наступного дня пацієнтака вже самостійно ходила по палаті, а минулої п'ятниці, 20 листопада, її з лікарні виписали додому.

Гінекологи радять жінкам регулярно раз на рік проходити обстеження, щоб не допускати запущених випадків.

Leopolis.news