logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

У Міноборони обговорили реалізацію спільних проєктів з Великобританією

25-11-2020 14:222408

У Міноборони обговорили реалізацію спільних проєктів з Великобританією
Фото: news.24tv.ua

Ключовим  елементом спільних українсько-британських проєктів у оборонній сфері є посилення спроможностей ВМС ЗС України.

Про це йшлося під час робочої зустрічі заступників Міністра оборони України Ігоря Халімона та Олександра Миронюка з представниками посольства Великої Британії в Україні на чолі з аташе з питань оборони, комодором Королівських ВМС Тімом Вудсом, повідомляє офіційний сайт Міноборони.

У  зустрічі по відеоконференцзв’язку також взяв участь командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Основною темою розмови стало обговорення питань розвитку спроможностей українських військово-морських сил. Цей процес відбувається у рамках реалізації Меморандуму про наміри між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про співробітництво з розвитку та підвищення спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Документ був підписаний Міністром оборони України Андрієм Тараном та Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом 8 жовтня на військово-морській базі «Портсмут».

В ході розмови, заступник Міністра оборони Олександр Миронюк акцентував  увагу на питаннях реалізації проєкту зі створення ракетних катерів та оснащення їх найсучаснішими системами озброєння та автоматизації відповідно до найкращих практик держав-членів НАТО.

Обговорювалося також придбання інших видів озброєння для потреб ВМС ЗС України в рамках реалізації кредитних коштів від британського Уряду.

Ігор Халімон поінформував британських колег про поточний стан  реалізації проєктів з розвитку інфраструктури на узбережжі Чорного та Азовського морів. Він відзначив, що якнайшвидша реалізація зазначених проєктів дозволить значно наростити бойовий потенціал України у Чорному та Азовському морях, а також посилить взаємодію з нашими партнерами з Альянсу в цьому регіоні. Своєю чергою, контр-адмірал Олексій Неїжпапа подякував Міністерству оборони та британським колегам за конструктивну роботу та наголосив, що ВМС ЗС України готові активно працювати для реалізації зазначених проєктів.

Як повідомлялося раніше, Україна та Велика Британія домовилися про постачання сучасних зразків військової техніки та новітнього високоточного озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової продукції в Україні, а також будівництво об’єктів базування ВМС ЗС України.

Leopolis.news