logo
29/03
28/03
2 ...

Самбірська районна рада обрала голову та його заступника

25-11-2020 18:333259

Самбірська районна рада обрала голову та його заступника
Фото: Миколи Сенейка

Сьогодні Самбірська районна територіальна виборча комісія провела першу урочисто-організаційну сесію. На ній офіційно визнано повноваження 42 депутатів нової об’єднаної Самбірської районної ради, обрані від восьми партій, які на виборах 25 жовтня на Самбірщині, Старосамбірщині та Турківщині подолали прохідний бар’єр.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Депутати урочисто прийняли присягу. А потім після спільної молитви та благословення духовенства приступили до роботи – розгляду питань, внесених до порядку денного, що попередньо був затверджений на погоджувальній раді.

Серед ключових питань було обрання голови майбутньої Самбірської районної ради. На цю нову посаду депутат від найбільшої фракції«ЄС»Володимир Шведа запропонував кандидатуру на той момент ще чинного голови райради Віталія Кімака. І при цьому зазначив, що він надзвичайно досвідчений та умілий організатор роботи органу місцевого самоврядування. Саме він зуміє із депутатів створити єдину команду, яка ефективно вирішуватиме проблеми міст, сіл, їх жителів тепер вже втричі більшого краю.

Інші фракції не висували своїх кандидатів на голову райради. 

Таким чином у бюлетені для таємного голосування за обрання голови райради було вписане єдине прізвище Віталія Кімака, а в другій колонці можна було відзначити, що його депутат не підтримує.

Однак під час видачі бюлетенів для таємного голосування депутат Василь Курій запідозрив тимчасову президію в тому, що нібито депутати голосують на місці при отриманні бюлетенів. Така несподівана заява багатьох здивувала, бо це не відповідало дійсності, а сам він цього не прагнув підтвердити. 

Тим не менше за підсумком таємного голосування та підрахунком бюлетенів кандидатуру Віталія Кімака підтримали 34 депутати із 40 присутніх. Один бюлетень виявився зіпсованим, а 5 депутатів були проти.

Дещо проблемнішим виявилось обрання заступника голови райради. На цю посаду новий очільник Самбірщини Віталій Кімак запропонував депутата Андрія Гичку із Старосамбірщини. Таємне голосування показало, що його підтримали 22 депутати, але цього виявилось достатньо, щоб він ним став.

Сформований керывний склад нової Самбірської районної ради привітали заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, депутати Львівської обласної ради Михайло Гичка, Михайло Дзюдзь, голова Самбірської РДА Іван Ільчишин та інші. Бажали їм та депутатам оправдати довір’я виборців, відповідальності, мудрих рішень та запевняли про співпрацю й підтримку їхніх ініціатив. 

Сесія затвердила вісім постійних депутатських комісій, розглянула деякі інші невідкладні питання, які мають значення для подальшої адмінреформи тепер вже на єдиному Самбірському районі. Було вирішено, що депутати продовжать свою роботу 10 грудня. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news