logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Керівництво МОЗ навідуватиметься у лікарні в регіонах України без попередження – Степанов

30-11-2020 15:301796

Керівництво МОЗ навідуватиметься у лікарні в регіонах України без попередження – Степанов
Фото: tvoemisto.tv

Керівництво Міністерства охорони здоров’я планує відвідувати лікарні в регіонах без попередження, аби ознайомитися з ситуацією на місцях.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, коментуючи вчорашнє відвідання лікарень у Житомирі, передає Укрінформ.

«Такі незаплановані візити без попередження ми, я і мої заступники, будемо робити на постійній основі у різних областях - міських, районних, обласних лікарнях», - сказав Степанов.

За словами міністра, в неділю, 29 листопада, він та його заступники Віктор Ляшко й Ірина Микичак без попередження відвідали деякі лікарні в Житомирській, Черкаській та Київській областях «задля кращого розуміння стану речей».

Степанов зазначив, що в кожній лікарні ситуація відрізняється залежно від дій власника, керівництва медзакладу щодо забезпечення необхідних умов для лікування хворих на COVID-19. Зокрема, він звернув увагу на статистичні дані щодо COVID-19, які лікарні подають і відповідно до яких формується статистика на рівні МОЗ. Наприклад, в обласній лікарні Житомира за заявленою статистикою 117 вільних ліжок з киснем, а реальності частина з них зайнята хворими з іншими діагнозами, які потребують кисневої терапії.

«Замість 177 це було 66 вільних ліжок. Вільні ліжка є, але це спотворює статистику», - зауважив міністр.

За його словами, результати цих перевірок будуть проаналізовані, і, можливо, в деяких випадках МОЗ проситиме місцеву владу прийняти кадрові рішення.

«Не виключаю, що будемо, своєю чергою, звертатися по деяких керівниках медзакладів до власників лікарень про їх звільнення. Якби ці лікарні підпорядковувалися МОЗ і у нас були повноваження, деяких керівників я, мабуть, звільнив би вже сьогодні зранку», - наголосив глава МОЗ.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час відвідання медзакладів Житомира 29 листопада виявив, що в обласній лікарні неадекватно відображена статистика щодо кисневих точок, а також ліжок у відділеннях, що не відведені під лікування COVID-19. Окрім того, він відзначив, що лікарі не мають повного доступу до засобів індивідуального захисту, якими заклад забезпечено повністю.

Leopolis.news