logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

У Львівському «Охматдиті» врятували трирічну дівчинку, яка вдихнула заглушку до холодильника

30-11-2020 17:531367

У Львівському «Охматдиті» врятували трирічну дівчинку, яка вдихнула заглушку до холодильника

Трирічна дівчинка з Борислава вдихнула пластмасову заглушку до холодильника: щоб її дістати з бронха, торакальному хірургу «Охматдиту» знадобилася ціла година.

 

Як інформує Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит», сьогодні вночі її діставали торакальний хірург Олександр Колодій і анестезіолог Зоряна Давиденко.

Дитина вдихнула заглушку ще о восьмій ранку. Дитина почала кашляти і батьки здогадалися, що це саме заглушка, бо її не виявилося в холодильнику. Дитині не змогли допомогти ні в Бориславі, ні в районному Дрогобичі. Дорослі лікарі не бралися за маленьку пацієнтку - черговий лікар медицини катастроф у Львові терміново зателефонував дитячому торакальному хірургу «Охматдиту» Олександру Колодію. Тієї ж ночі дитині наші лікарі виконали бронхоскопію під загальним наркозом.

«У місцевій лікарні дитині зробили рентген-знімок, але на ньому не було видно пластмасової заглушки. Дитина покашлювала, в бронхах прослуховувася свист. Ми запідозрили стороннє тіло. Під час бронхоскопії під загальним наркозом ми побачили, що пластмасова заглушка заблокувала вхід у праву легеню і застряла на межі правого головного бронха. Права легеня була частково заблокована. Заглушка - прозора, на тлі слизової вона виглядає рожевою, як і слизова бронха. Сторонній предмет постійно зісковзував, застрягав у трахеї. Нам доводилося весь час дитину переінтубовувати. Але ми його дістали! Усе втручання зайняло близько години», – розповів торакальний хірург Олександр Колодій.

Дівчинка уже поїхала додому.

Leopolis.news