logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Новояворівська районна лікарня розширить кисневу систему на 120 точок

01-12-2020 14:361864

Новояворівська районна лікарня розширить кисневу систему на 120 точок
Фото: ілюстративне

Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи розширить лікарняну кисневу систему та збільшить кількість точок доступу пацієнтів до кисню за 917 тис. грн.

Як пишуть «Наші гроші. Львів», відповідну угоду 30 листопада підписала з ТОВ «Опал», повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою та технічним завданням, розширення кисневої мережі проведуть до кінця 2020 року. Компанія-підрядник прокладе кисневі трубопроводи, встановить 120 розеток для доступу та 120 дихальних масок, відтак вартість підключення одного ліжка буде становити 7,6 тис. грн.

Як пояснила заступниця головного лікаря з економічних питань Ярослава Зенкова, роботи проводять через зміни вимог до лікарень через пандемію коронавірусу.

«В нас кисень вже монтований в лікарні. Ми проводимо у деякі палати, оскільки, за вимогами госпіталізації ковідних хворих, доступ до кисню повинен бути в кожній палаті», – пояснила вона.

Також вона зауважила, що в лікарні вже відчули труднощі з кисневим постачанням –кисню, який привозять в балонах, не вистає.

За даними Prozorro, з початку року Новояворівська лікарня замовила медичного кисню в АТ «Львівський хімічний завод» на 1,4 млн грн.

Заступник головного лікаря додала, що через нестачу у лікарні вирішили обладнати більший резервуар для зберігання кисню і готують проектно-кошторисну документацію.

Раніше лікарня замовляла послуги з ремонту та обслуговування кисневої системи у іншої компанії — ТОВ «Радар 03», з якою уклала чотири договори на 583 тис. грн з початку 2020 року.

ТОВ «Опал» зареєстроване у Городку, а його власниками є Галина Парканій (88% статутного капіталу) та Борис і Юрій Парканії (по 6% відповідно). Компанія фігурує у кримінальному провадженні. Слідчі управління фінансових розслідувань ДФС підозрюють, що фірма вела подвійну бухгалтерію і занизила податкові зобов’язання із сплати ПДВ на 6 млн грн. Операції з ознаками фіктивності, на думку слідчих, фірма здійснювала із ТОВ «Волинь Холод» та МПП «Молан Пак».

З початку 2020 року ТОВ «Опал» отримало 52 держаних підряди на загальну суму 1,3 млн грн.

Leopolis.news